Quantcast
Channel: به دور از هیاهوی خبری
Viewing all articles
Browse latest Browse all 817

Article 1

$
0
0

نبود اسپانسر؛ حسرت حضور بسكتبال همدان در سوپرليگ كشور را شش ساله كرد

ريحاني: بسكتبال در قلب مردم همدان ماندگار است

هگمتانه – سرويس ورزش، ميثم ناصرنژ‍اد: بسكتبالدوستان همداني ششمين سال دوري از رقابت هاي سوپرليگ بسكتبال كشور را در انتظار نشسته اند و اين حسرت حضور فقط به دليل نبود اسپانسر مالي است.

تيم بسكتبال پگاه همدان دو دوره در سال هاي 83 و 84 حضور در سوپرليگ كشور را تجربه كرد و توانست در سال نخست عنوان پنجم و سال دوم نيز بين هشت تيم برتر اين رقابت ها قرار بگيرد.

* مارش و ديويس ستاره هاي بسكتبال پگاه همدان

سال 84 بسكتبالدوستان همداني غافل از آخرين نگاه به حضور پگاه، در هيجان حضور دو بازيكن مطرح آمريكايي در اين تيم بودند و ويتاري مارش و جمال ديويس به عنوان نخستين ورزشكاران آمريكايي گام به  ميدان ورزش همدان گذاشتند.

دو ورزشكاري كه مسلمان بوده و بازي هاي درخشان آنان همراه با پگاه در سوپر ليگ سبب شد تا سالن مسابقات نه تنها هر هفته مملو از تماشاگر شود، شمار زيادي از هواداران نيز در پشت درهاي بسته بمانند.

* عمر كوتاه بسكتبال پگاه همدان

هيجان طوفاني بسكتبال پگاه عمركوتاهي داشت و حتي بدبين ترين هوادار همدان تصور اين را نداشت كه شروع طوفاني پگاه موقتي و حسرت چندين ساله را بر دل انبوه علاقه مند بگذارد.

بهانه شركت ملي فرآورده هاي لبني پگاه نبود بودجه و كاهش تعداد تيم هاي ورزشي در ليگ هاي كشور بود و اين بهانه به قيمت افول بسكتبال همدان همراه شد.

اين تصميم در حالي بود كه بسكتبال پگاه همدان به طور ميانگين در هر مسابقه خانگي سه هزار تماشاگر را در سالن ابن سيناي اين شهر جاي مي داد.

* سال 85 وداع از سوپرليگ

يكم شهريور ماه 1385 خبر تكان دهنده اي به روي خروجي رسانه ها رفت و  شركت ملي فرآورده هاي لبني پگاه اعلام كرد كه تيم بسكتبال پگاه همدان منحل مي شود.

انحلال تيمي كه دلمشغولي هزاران جوان همداني شده بود و همه نسبت به اين تيم تعصب خاصي داشتند به نحوي كه امروزه بازهم خاطرات آن سال ها در محافل بسكتبال شنيده مي شود.

وداع با سوپرليگ تبعات بسيار منفي براي بسكتبال همدان داشت و منجر به انحلال تيم هاي پايه پگاه شد و استعدادهاي بومي درآن سال و حتي سال هاي بعد رها شدند.

* دغدغه مالي و حسرت شش ساله!

در اين سال ها نبود اسپانسر مالي به عنوان ركن اصلي تيمداري سبب شده تا بسكتبالدوستان شش سال در حسرت حضور در سوپرليگ بمانند و اين احتمال مي رود كه سال ها شاهد عدم تيمداري در اين رشته ورزشي باشيم.

سرپرست هيات بسكتبال استان همدان در اين باره مي گويد: مساله موجود فقط بحث مالي است و توان هيات از تامين هزينه ها ناچيز است.

"پرويز ريحاني" در گفت وگو با ايسنا افزود: هم اينك حضور در ليگ دسته اول كشور بين 150 تا 200 ميليون تومان هزينه مي خواهد و براي حضور موفق در سوپرليگ هم رقمي معادل 800 تا يك ميليارد تومان نياز است.

وي اضافه كرد: وظيفه اصلي هيات سياستگذاري در ترويج و توسعه اين رشته ورزشي در سطح استان است و نمي توانيم با اين رقم هاي بالا تيمداري كنيم.

* تصميمات سليقگي آفت تيمداري

سرپرست هيات بسكتبال همدان گفت: تصميمات سليقگي مرسوم در تيمداري شركت ها و دستگاه هاي دولتي همواره آفتي براي پيشرفت بوده است چرا كه نظير پگاه كه به يكباره تصميم به انحلال تيمداري كرد، به هيچ وجه زحمات كشيده شده در نحوه تيمداري و حتي پرورش رده هاي سني پايه را ناديده گرفت.

ريحاني افزود: پگاهي ها مشكلات مالي را سبب انحلال در تيمداري بسكتبال اعلام كردند كه اين مساله تبعات منفي را براي بسكتبال همدان به دنبال داشت.

وي بيان داشت: بسكتبال پگاه بهانه اي براي ايجاد فضاي سالم و پرنشاط در محيطي ورزشي شده بود و نه تنها تمرينات اين تيم در حضور انبوه تماشاگر مشتاق برگزار مي شد بلكه در روز مسابقات هم چند ساعت قبل از شروع بازي شاهد استقرار تماشاگران بيش از ظرفيت ورزشگاه بوديم و حتي شمار زيادي از تماشاگر پشت درها مي ماندند.

* توجه به فوتبال تبليغاتي و كم رنگ شدن ديگر رشته ها

ريحاني معتقد است؛ هر مسوولي كه به همدان مي آيد فوتبال را مورد توجه قرار مي دهد و امروزه فوتبال بوي‍ژه تيم پاس به عنوان عنصر تبليغاتي مطرح است و همه مي خواهند كمك رسان پاس باشند در حالي كه ديگر رشته هاي ورزشي نيز حق دارند كه از منابع مالي بهره مند شده و در ليگ هاي مطرح كشور حضور يابند.

وي افزود: امروزه توجه به فوتبال به ديگر رشته هاي ورزشي ضربه زده است و اي كاش مسوولان به رشته هايي نظير واليبال و بسكتبال كه مي توانند با بودجه كمتري موجبات شور و نشاط مردمي را فراهم سازند، توجه مي كردند.

وي بيان داشت: واليبال و بسكتبال در كنار كشتي و بوكس در خون مردم همدان هستند و اين چهار رشته ورزشي ريشه در فرهنگ ورزش همداني ها دارد و قطع به يقين قديمي هاي ورزش استان به اين موضوع واقف هستند.

سرپرست هيات بسكتبال همدان اظهار داشت: هم اينك همه توجهات و تحركات به فوتبال پاس ختم مي شود و مسوولان هم و غم ورزش را در اين تيم مي بينند در حاليكه با قرارداد مالي دو بازيكن فوتبال مي توانيم تيم بسكتبال را رهسپار ليگ كنيم.

وي افزود: رشته هايي نظير بسكتبال، واليبال، كشتي و بوكس همدان در دهه 50 جزو قدرت هاي برتر كشور بودند و در همين رشته بسكتبال نفراتي همچون غلام و جعفر شكريان و جعفر قره خاني جزو نفرات اصلي تيم ملي بودند و با اين حال امروزه فوتبال پاس سهم بسيار زيادي از منابع مالي را مي برد و بسكتبال براي حضور در ليگ هاي مطرح مردان كشور با دغدغه مالي دست و پنجه مي زند.

* بسكتبال در قلب مردم همدان ماندگار است

ريحاني با قدرداني از دستگاه ورزش استان همدان در حمايت از بسكتبال گفت: بودجه اي كه در اختيار ما مي گذارند صرف ترويج بسكتبال در رده هاي مختلف مي شود و امسال نيز توانستيم با برنامه ريزي مطلوب اعضاي هيات و تلاش مجموعه مربيان و ورزشكاران، در نونهالان جزو چهار تيم برتر باشيم و در ميني بسكتبال نيز در بين هشت تيم برتر كشور جاي بگيريم.

وي با تاكيد بر اينكه يك باشگاه نبايد صرفا تيم فوتبال باشد، گفت: بايد در كنار فوتبال رشته هاي ديگري را نيز ترويج و در ليگ شركت دهيم تا حق ورزش استان به نوعي در ورزش حرفه اي ادا شود.

وي خاطرنشان كرد: بسكتبال همواره در قلب مردم همدان به عنوان يك رشته ورزشي با قدمت و پرافتخار ماندگار است و توقع داريم مسوولان اجرايي استان بارديگر زمينه حضور اين رشته ورزشي در ليگ هاي مهم كشور را فراهم سازند.

++++++++++++

   

 

 

 

 

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 817

Trending Articles