پاروزنی قایقرانان همدانی از استخر شنا تا حضور در المپیک لندن
هگمتانه – سرویس ورزش: ورزش قایقرانی همدان در مدت حدود چهار سال از فعالیت خود در استخر شنا و آب بند خاكی توانست حضور در المپیک 2012 را برای نخستین بار در تاریخ این رشته تجربه کند
با وجود اینكه استان های شمالی و ساحل دریای خزر و نیز بنادر جنوبی كشورمان از امكانات طبیعی نظیر دریا و رودخانه های خروشان برخوردار هستند، قایقرانان همدان تنها با تمرین در استخر چهار متری و سد خاكی و كوچك آبشینه واقع در سه كیلومتری شهر همدان گوی سبقت را از رقبای بندرنشین خود ربودند.
* همدان قطب نوظهور قایقرانی
در سال های گذشته همواره مدال آوری رشته های آبی بویژه قایقرانی در كشور منحصر به شهرهای شمالی و بندری كشور بود اما هم اینك همدان به عنوان قطب نوظهور این رشته ورزشی شناخته شده است.
هم اینك رشته قایقرانی همدان از شرایط آماتوری خارج شده و با تلاش اعضای هیات و مربیان سازنده شاهد درخشش قایقرانان همدانی در مسابقات ملی، آسیایی و حتی جهانی هستیم.
ورزش قایقرانی اواخر سال 1378 در همدان راه اندازی شد و به دلیل نبود دریاچه و منابع آبی گسترده، قایقرانان به ناچار در استخر سرپوشیده تمرین داشتند.
با افزایش تعداد قایقرانان، اداره كل ورزش و جوانان با رایزنی آب منطقه ای همدان در فعالیت قایقرانان در سد خاكی آبشینه به توافق رسیدند.
* سدآبشینه میعادگاه پرورش استعدادها
آرام بودن شرایط آب سد خاكی آبشینه و نزدیكی به شهر همدان سبب شد تا تمرین تیم قایقرانی به طور منظم در این مكان برگزار شود.
تلاش قایقرانان بویژه در شرایط سرد و زمستانی همدان سبب شد تا مسوولان ورزش این استان امكانات مورد نیاز این رشته ورزشی را تامین كنند.
بكار گیری 'نسرین عابدین فیروز'مربی سازنده شهرستان نوشهر در رشته قایقرانی همدان نه تنها زمینه پیشرفت چشمگیر ورزشكاران این رشته را به دنبال داشت بلكه موقعیت قرار گیری آنها در شرایط حرفه ای را ایجاد ساخت.
* آرزو حکیمی پرچدار قایقرانی همدان
'آرزو حكیمی'، 'محیا نوری'، 'مهشاد ناصرنژاد'، 'نرگس خدابنده لو'، 'مهسا بیگدلی'، و 'فاطمه سهبیان'از اولین نفراتی بودند كه در این رشته ورزشی در كسب مدال تلاش داشتند.
در این بین 'آرزو حكیمی'با حضور مستمر در تمرینات و كسب آمادگی مطلوب توانست در مسابقات قهرمانی كشور بدرخشد.
در سال نخست حضور قایقرانان همدانی در مسابقات كشوری، اغلب آنها حتی به خط پایانی نرسیدند و قایق برخی از آنان نیز به دلیل بی تجربگی واژگون شد.
در همین حال با تلاش مربیان، سطح تجربه قایقرانان افزایش یافت و توانستند در سال 88 به مقام های مهم كشوری دست یابند.
بیستم بهمن ماه همان سال، تیم همدان در رده سنی جوانان مقام اول و در رده سنی بزرگسالان مقام سوم را كسب كرد.
در كایاك یك نفره هزار متر رده سنی جوانان، مصطفی نوری مقام اول را كسب كرد، در كایاك یك نفره 500 متر مهران حاجیلو اول شد، در كایاك دو نفره هزار متر فرامرز ورمزیار مقام سوم را بدست آورد و در كایاك دونفره هزار متر مهران حاجیلو و مصطفی نوری در جایگاه نخست ایستادند.
هم چنین، در بخش بانوان این رقابتها و در كایاك یك نفره 500 متر جوانان آرزو حكیمی و در كایاك دو نفره 500 متر آرزو حكیمی و محیا نوری از هیات همدان موفق به كسب مقام سوم شدند.
قایقرانان همدانی در سال 89 نیز توانستند ضمن ارتقا جایگاه خود، مدال های رنگارنگی در كشور كسب كنند.
اما سال 90 اوج درخشش قایقرانان همدانی بود به طوری كه آرزو حكیمی پرچمدار رشته قایقرانی همدان توانست در مسابقات قهرمانی جوانان جهان رتبه نهم را كسب كند و سپس در مسابقات قهرمانی آسیا به نشان طلا برسد.
نرگس خدابنده لو از همدان در رشته كانو كانادایی و محمد ولدی قایقران رشته كایاك نیز از دیگرافتخارآفرینان این رشته ورزشی در رده سنی جوانان كشور در سال گذشته بودند.
* قایقرانی همدان المپیکی شد
ثمره تلاش بی وقفه مربیان سازنده و حمایت های لازم اداره كل ورزش و جوانان و هیات قایقرانی همدان از پاروزنان در سال 91 نتیجه داد و آرزو حكیمی توانست در مسابقات انتخابی المپیك، تنها سهمیه بانوان ایران را كسب كند تا نام خود را در تاریخ این رشته ورزشی به عنوان نخستین زن راه یافته به المپیك به ثبت برساند.
حکیمی در المپیک 2012 لندن نیز باوجود نخستین تجربه حضورش و کم تجربگی و جوانی، خوب ظاهر شد و توانست این رویداد مهم ورزشی را در کارنامه فعالیت خود ثبت کند.
* علاقه وافر بانوان به قایقرانی
هم اینك بیش از یكصد قایقران به صورت حرفه ای در سطح شهر همدان فعالیت دارند و مربیان این رشته ورزشی می كوشند با همكاری اداره كل آموزش و پرورش نسبت به كشف استعدادها در مدارس و افزایش شمار قایقرانان، شرایط جدیدی را ایجاد سازند.
میانگین سنی قایقرانان همدانی فعال در رشته های مختلف این ورزش آبی 18 سال است كه به طور حتم شرایط را برای درخشش آنها در سال های آینده نیز فراهم می سازد. البته علاقه بانوان از آقایان در این رشته به مراتب بیشتر است.
* ده ها آرزو حکیمی داریم
رییس هیات قایقرانی همدان معتقد است: امثال آرزو حکیمی در همدان بسیار هستند که می توانند راه این قهرمان را پیش بگیرند. منتهی باید خوب آموزش ببینند و از حمایت خانواده نیز برخوردار باشند.
محمدرضا ضروری از آرزو حکیمی به عنوان افتخار ارزشمند قایقرانی همدان نام می برد و می گوید: آرزو حکیمی یکی از نوابغ این رشته ورزشی در ایران است که می تواند در المپیک 2016 مدال کسب کند.
* موفقیت قایقرانی مرهون تلاش مربیان
رییس هیات قایقرانی همدان در ادامه گفت: قطع به یقین موفقیت قایقرانان همدانی در میادین ملی و بین المللی مرهون تلاش بی وقفه مربیان سازنده و تعامل و همکاری بسیار مطلوب اعضای هیات قایقرانی است. مربیان برای موفقیت قایقران زحمات زیادی کشیده اند که ثمره اش رسیدن آرزو حکیمی به المپیک و تصاحب سهمیه های متعدد تیم ملی بوده است.
وی اضافه کرد: هم اینک جایگاه ارزنده ای را به لحاظ دعوت به اردوهای تیم ملی داریم و در تمامی اردوهای برپا شده دارای چند سهمیه بوده ایم.
* همکاری خوب آب منطقه ای
ضروری با قدردانی از همکاری مناسب آب منطقه ای همدان گفت: مهندس صفرعلي کمنداني مدیر شرکت آب منطقه ای همدان در این مدت همکاری بسیار مطلوبی را با هیات قایقرانی داشته است و با در اختیار گذاشتن سد آبشینه و ارتباط مناسب متولیان توانسته ایم شرایط خوبی را برای تمرین و مسابقه داشته باشیم.
* استفاده از سد اکباتان نیازمند امکانات
مهندس ضروری دلیل عدم استفاده از سد اکباتان را چنین تشریح می کند: سد اکباتان منطقه بسیار مناسبی برای اجرای تمرینات و مسابقات رسمی است منتهی نیاز به استقرار امکانات لازم نظیر کانکس انبار و رختکن داریم که فعلا امکان تهیه و تامین این امکانات نیست. این سد بهترین شرایط را برای رشد و پیشرفت در رشته رویینگ را دارد اما فعلا نمی توانیم شرایط تمرینی را در این سد داشته باشیم.
* مشکلات مالی دغدغه اصلی هیات
ضروری می گوید: هیات قایقرانی همدان همچون دیگر هیات های ورزشی دغدغه مالی دارد. البته اداره ورزش و جوانان تاکنون حمایت های خوبی داشته اما مشکلات مالی مرتبط به مسایل کلان و فرا استانی است. اما در مجموع با مشکلات مالی دست و پنجه نرم می کنیم و باید با این اوضاع بسازیم.
امسال در تنگنا هستیم و با این حال حداکثر توان را برای تامین امکانات مورد نیاز قایقرانان گذاشته ایم. آقای افتخاری لطف زیادی به هیات قایقرانی داشته است اما امسال بودجه بسیار کمی را دریافت کردیم.
* فعالیت ملایری ها و کبودراهنگی ها
هیات قایقرانی ملایر پیشرفت خوبی داشته است و این رشته با پیشرفت خوبی مواجه است. اما هیات کبودراهنگ به تازگی شرایط مناسب را یافته است و انتظار داریم هرچه سریعتر به پیشرفت مورد انتظار برسد. رشته قایقرانی نیاز به فضای آبی دارد و برهمین اساس فعلا نمی توانیم در سراسر استان این ورزش را گسترش دهیم. البته شهرستان نهاوند را مهیای فعالیت مستمر این رشته کرده ایم.
* استارت طلایی رویینگ
با دعوت از سید جاوید سرابی خراسانی مربی ایرانی الاصل اهل جمهوری آذربایجان توانستیم استارت رشته رویینگ را در همدان بزنیم و این مربی جهت استعدایابی به 60 مدرسه سركشی کرد. او مربی مستعدی بود و با کمک وی و تامین امکانات مورد نیاز توانستیم شرایط مساعدی را در این رشته ایجاد نماییم و اکنون به سرعت در حال رشد و پیشرفت ورزشکاران این رشته هستیم.
هم چنین مربیان قایقرانی استان در حاشیه راه اندازی رشته رویینگ، به فراگیری این رشته در سطح مربیگری پرداختند و اکنون مربیان بومی عهده دار شرایط تمرینی و مسابقات رویینگ هستند.
* قایقرانی ورزش پولدارها نیست!
ضروری با دفاع از شرایط مادی رشته قایقرانی گفت: این ورزش به هیچ وجه مختص پولدارها نیست و ما تمام امکانات را برای استعدادها مهیا ساخته ایم. تنها شهریه آن هم به عنوان حق الزحمه مربیان و در حد بسیار ناچیز از قایقرانان دریافت می شود. خانواده ها باید به این رشته مستعد در استان توجه کنند و می توانند فرزندان خود را در این مسیر به میدان موفقیت رهسپار کنند.
وی اظهار داشت: اعضای هیات قایقرانی هیچ گاه از خدمت به ورزشکاران مستعد این رشته خسته نمی شوند و خانواده ها باید در این هدف بزرگ همکاری و مشارکت لازم را داشته باشند.
+++++++++++++
حضور چشمگیر کشتی گیران همدانی در رقابت های لیگ برتر کشتی کشور
هگمتانه – سرویس ورزش: در حالیکه استان همدان نماینده ای در رقابت های فصل جاری لیگ برتر کشتی آزاد کشور ندارد اما کشتی گیران مستعد این استان حضور چشمگیر در تیم های حاضر در این مسابقات دارند.
"صادق گودرزی"سرشناس ترین کشتی گیر همدان و نایب قهرمان المپیک 2012 لندن هم اکنون درتیم ثامنالحجج (ع) سبزوار حضور دارد اما تاکنون به روی تشک نرفته و گفته می شود وی به عنوان مشاور در این تیم فعالیت می کند.
"سعید ابراهیمی"نایب قهرمان کشتی 2007 جهان نیز هم اکنون در تیم شهدای ساری عضویت دارد و روز گذشته نیز در نخستین کشتی خود در وزن 120 کیلوگرم توانست مقابل اشکان ازلی فر کشتی گیر تیم گاز مازندران به برتری برسد.
"حمید کمروند"از قهرمانان کشتی کشور نیز امسال با تیم شهدای ساری گام به رقابت های لیگ برتر کشتی آزاد کشور گذاشته است، هر چند در دیدار نخست خود صابر امامقلیپور از گاز مازندران تن به شکست داد اما "مهران میرزایی"قهرمان جوانان آسیا و جهان هم در غیاب تیم همدان با تیم شهدای ساری امسال قرارداد منعقد کرد و در دیدار روز گذشته خود برابر مهدی مازندرانی از گاز مازندران به برتری رسید.
"میثم مصطفی جوکار"نایب قهرمان سابق آسیا و عضو تیم ملی اعزام به المپیک 2008 پکن نیز امسال همراه با "محمد حسین سلطانی"عضو تیم ملی در مسابقات جام جهانی باکو در تیم فولاد ماهان اصفهان عضویت دارند و جوکار تاکنون دو پیروزی را در این رقابت ها به دست آورده است.
"مسعود کمروند"قهرمان کشور به همراه "جمال میرزایی"قهرمان بازی های 2010 گوانگجو چین امسال همراه با تیم پرسپولیس جویبار در لیگ برتر حضور یافته اند و میرزایی در نخستین مبارزه خود در این رقابت ها برابر محمد قاسمزاده از صدرای زیرآب به پیروزی رسید.
+++++++++++++
شمشیربازی همدان در کشور به یک قطب تبدیل شده است
هگمتانه – سرویس ورزش: رییس هیات شمشیربازی همدان گفت: امروزه شمشیربازی همدان در کشور حرف های زیادی برای گفتن دارد و به یک قطب در این رشته ورزشی تبدیل شده ایم .
"محمدعلی سماوات شریف"روز چهارشنبه در گفت وگو باخبرنگار ایرنا افزود: خوشبختانه شاهد پیشرفت شمشیربازی استان همدان در کشور هستیم و سال گذشته جزو هیات های برتر کشور شدیم و قطع به یقین امسال نیز در بین چهار هیات برتر کشور قرار خواهیم گرفت.
وی تصریح کرد: البته موفقیت ها وسربلندی شمشیربازی همدان مرهون زحمات و تلاش افراد زیادی از جمله قهرمانان و مربیان است .
وی در ادامه افزود: خوشبختانه فضای سالم و بی حاشیه بر شمشیربازی استان حکم فرما است که این امر با همکاری همه دست اندرکاران این رشته تحقق یافته و هم اینک به دنبال آن هستیم تا با حفظ این شرایط به توسعه شمشیربازی کمک کنیم.
سماوات شریف اظهار داشت: شمشیربازی یک ورزش فکری است و اگر در این رشته حاشیه ها بر ورزشکارغلبه کند شکست حتمی است به همین سبب تمام سعی هیات شمشیربازی استان همدان براین است تا ازهر لحاظ به ورزشکاران اعتماد واطمینان لازم داده شود تا در مقابل هیچ حریفی احساس ضعف نکنند.
وی اضافه کرد: با توجه به جوان و نوپا بودن رشته شمشیربازی در همدان و عدم وجود مربی مجرب در این رشته تصمیم گرفتیم از مربیان خارجی و با سابقه استفاده کنیم که مربیان ارمنستانی از مربیان خوب این رشته ورزشی محسوب می شوند و با آنها به توافق رسیدیم و نتایج خوبی نیز با آرمن ناواساردیان گرفتیم ولی قرار داد مربی ارمنستانی تیم را به دلیل افزایش نرخ ارز فسخ کردیم و به دنبال پرورش مربیان با دانش بومی هستیم.
+++++++++++
استقبال از مقام آوران مسابقات طناب کشی و دو پیاده روی کشور
هگمتانه – سرویس ورزش:مراسم استقبال از مقام آوران مسابقات کشوری طناب زنی در رشته بانوان و آقایان و همچنین دو پیاده روی بزرگسالان بانوان برگزار شد.
سومین دوره مسابقات قهرمانی و همچنین دومین دوره رقابتهای انتخابی طنابزنی دختران سراسر کشور در دو رده سنی زیر ۱۴ سال و بالای ۱۴ سال و در شش ماده به میزبانی استان اصفهان برگزار شد .
این مسابقات در دو بخش انفرادی در ماده های ۱- سرعت ۳۰ ثانیه ، ۲- سرعت و استقامت ۳ دقیقه ، ۳- تریپل و ۴- نمایشی آزاد ) و تیمی ( در ماده های ۱- سرعت و دبل آندر امدادی ،۲- سرعت دبل داچ امدادی ، ۳- نمایشی تیمی world cup ) با حضور ۱۰ استان در قالب ۱۹ تیم برگزار شد که در پایان نتیجه مسابقات world cup تیم همدان به مقام سوم رسید امروز مورد استقبال قرار گرفتند
همچنین بانوان همدانی که در دو پیاده روی بزرگسالان کشور که به جایگاه سوم دست یافتند مورد استقبال معاونین اداره کل ورزش و جوانان ، ریس هیات همگانی و جمعی از خانواده ها قرار گرفتند.
++++++++++++