فعالیت بیش از 100 ایستگاه ورزش صبحگاهی در همدان
هگمتانه – سرویس ورزش: رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان همدان گفت: بیش از یکصد ایستگاه ورزش صبحگاهی در سطح استان همدان وجود دارد که بیش از 20 هزار همدانی در این ایستگاهها فعالیت میکنند.
هادی سبزواری اظهار کرد: ورزش صبحگاهی در بین همدانیها طی سالهای اخیر جایگاه ویژهای پیدا کرده و در حال حاضر بیشتر مردم با زیر مجموعههای این هیئت ورزشی آشنا هستند.
وی افزود: در حال حاضر بیش از 20 هزار همدانی در ایستگاههای ورزش به نرمش صبحگاهی مشغول هستند و در این میان حضور بانوان پررنگتر از آقایان بوده است.
سبزواری خاطرنشان کرد: بیشتر ایستگاههای ورزش صبحگاهی برای استفاده بانوان تعبیه شده که این حکایت از استقبال خوب بانوان از ورزشهای همگانی در همدان دارد.
رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان همدان در ادامه افزود: 30 کمیته مختلف در زیر مجموعه هیئت ورزشهای همگانی همدان مانند یوگا، بازیهای رایانهای، ماهیگیری، طنابکشی، پیلاتس، گردش در طبیعت و بومی ـ محلی فعالیت دارند.
وی تاکید کرد: بر اساس تقویم اجرایی هیئت در سال 92، این هیئت سال گذشته بیش از یکصد برنامه مختلف نظیر همایشهای متعدد پیادهروی خانوادگی، جشنواره ماهیگیری و طنابزنی برگزار کرد.
مشاور عالی رئیس فدراسیون ورزشهای همگانی با اشاره به جایگاه ورزش در کشور اضافه کرد: خوشبختانه جایگاه ورزش طی سالهای اخیر با توجه به اینکه حضور افراد ورزشی در جایگاههای بالا پررنگتر شده ارتقا یافته است.
سبزواری با اشاره به برگزاری پیادهرویهای مختلف خانوادگی ابراز داشت: خوشبختانه فرهنگ پیادهروی خانوادگی در میان مردم جا افتاده و امروز از همدان به عنوان یکی از قطبهای اصلی این ورزش سالم و مفرح یاد میشود.
رئیس هیئت ورزشهای همگانی استان همدان خاطرنشان کرد: همدان طبق گفته مقام عالی فدراسیون، یکی از سه استان برتر کشور در ورزشهای همگانی بهشمار میرود که این عنوان حاکی از تلاش بیوقفه اعضای هیئت در همدان دارد.
وی با اشاره به اهمیت ورزش همگانی در پیشرفت ورزش قهرمانی افزود: توسعه ورزشهای همگانی زمینه رشد و اعتلای ورزش قهرمانی را فراهم میکند.
سبزواری در پایان اظهار کرد: در حال حاضر بیش از 35 هزار ورزشکار همدانی در رشتههای آمادگی جسمانی و ورزشی صبحگاهی فعالیت مستمر دارند.
++++++++++++
پول، گره کور نماینده کشتی همدان در جایزه بزرگ کشور
هگمتانه – سرویس ورزش: در حالی رقمی حدود 500 میلیون تومان برای تیم کشتی آزاد سحر همدان برای حضور در رقابت های جایزه بزرگ باشگاه های کشور تعیین شده است که به گفته مربیان و کارشناسان کشتی همدان این مبلغ هیچ گاه با هزینه های بالای سایر تیم های مدعی برابری نمی کند.
ˈعبدالله کاظمی روشنˈ سرپرست تیم سحر همدان کسب عنوان سومی تیمش در مرحله نخست جایزه بزرگ باشگاه کشور را هنرنمایی در نبرد مقابل تیم های میلیاردی این رقابت ها می داند.
این تیم دقایقی قبل از اعزام به شهر قزوین میزبان مرحله نخست مسابقات جایزه بزرگ باشگاه های کشور ترکیب خود را جمع و جور کرد و این تاخیر هم به دلیل نبود نقدینگی و منابع مالی برای عزیمت تیم بود.
با این حال کشتی همدان در مرحله اول خوش درخشید و توانست به جایگاه سومی برسد.
مرحله دوم رقابت های جایزه بزرگ باشگاه های کشور قرار است مرداد ماه برگزار شود و تیم ها هم اکنون مجاز به جذب نفرات جدید هستند.
مسوولان کشتی همدان نیز مذاکراتی با چهره های شاخص کشتی نظیر مهدی تقوی، حسن مرادقلی و دو کشتی گیر نامدار و جهانی از کشور کوبا کرده اند اما جذب این نفرات شاخص نیازمند تامین منابع مالی است.
شرط اصلی و اولویت این کشتی گیران شاخص در کنار نفرات بومی و صاحب نام کشتی استان دریافت مبالغی از قراردادهای مالی است که البته در شرایط فعلی که هنوز بودجه ای به تیم برای مرحله دوم اختصاص نیافته، این کار شدنی نیست.
رییس هیات کشتی همدان در این باره می گوید: پول، گره گشای تمام مسایل در ورزش حرفه ای کشور است و اگر بودجه مناسب و به موقع به تیم تزریق شود رسیدن به عنوان قهرمانی هموارتر می شود.
ˈجواد نوروزیˈ با قدردانی از مسوولان صنایع غذایی سحر همدان و سایر مسوولان در حمایت از حضور در رقابت های جایزه بزرگ باشگاه های کشور گفت: مرحله نخست با داشته های بومی کشتی استان توانستیم جایگاه سومی را کسب کنیم اما پتانسیل ما قهرمانی در این مسابقات است.
وی بیان داشت: این رقابت ها به صورت فصلی برگزار می شود و ما در مرحله دوم سکوی قهرمانی را هدفگذاری کرده ایم، منتهی برای ایجاد تغییرات بهتر و تقویت فنی اوزان تیم نیاز به اختصاص بودجه لازم داریم.
وی افزود: مسوولان صنایع غذایی سحر همدان تاکنون همکاری خوبی با ما داشته اند و انتظار داریم در این فرصت باقی مانده برای جذب کشتی گیران جدید نیز بودجه مورد نیاز تیم به موقع تامین شود.
وی خاطرنشان کرد: برای حضوری قدرتمند در مرحله دوم رقابت های جایزه بزرگ باشگاه های کشور با چند مهره صاحب نام کشتی جهات مذاکره داشته ایم که به توفق رسیده ایم اما ابتدا باید مبلغی از قرارداد مالی آنها را پرداخت کنیم.
نوروزی درباره حضور همدان در مسابقات بین المللی جام کونایف قزاقستان گفت: اواخر ماه جاری به این رقابت ها اعزام خواهیم شد، البته 70 درصد از اعتبار مالی مورد نیاز از سوی کشتی گیران اعزامی تامین شده است و برای 30 درصد باقی مانده نیاز به حمایت های مالی مسوولان داریم.
وی تصریح کرد: بابت 30 درصد باقی مانده با مسوولان شورای اسلامی شهر همدان رایزنی داشته ایم که آنها قول همکاری داده اند.
++++++++++++
جدال رکابزنان همدانی مقابل میلیونرهای لیگ دوچرخه سواری کشور
هگمتانه – سرویس ورزش: سرمربی تیم منتخب دوچرخه سواری همدان گفت: در لیگ دوچرخه سواری جوانان و بزرگسالان کشور با اتکا به رکابزنان مستعد و بومی همدان به نبرد مقابل تیم های متمول و میلیونر ایران پرداخته ایم.
ˈمسعود قیاسیˈ افزود: اگر چه استان همدان همانند سایر استان ها همچون یزد، تبریز و مشهد نمی تواند از حامی قدرتمند مالی برخوردار باشد اما دوچرخه سواران ما بدون چشم داشت مالی و فقط برای سربلندی تیمشان در عرصه لیگ رقابت می کنند.
وی اظهار کرد: این در حالی است که تیمهایی همچون پتروشیمی تبریز و پیشگامان یزد با هزینه های مناسب ضمن جذب ملی پوشان دوچرخه سواری، قهرمانی را برای خود هموار می کنند.
وی اضافه کرد: این جدال هرچند در ورزش حرفه ای طبیعی است اما در واقع رقابتی میان دار و ندارها بوده و با این حال افتخار می کنیم که با داشته های استان همدان توانسته ایم به مقام های برتر دست یابیم.
سرمربی تیم دوچرخه سواری همدان گفت: قهرمانی ˈکسری قیاسیˈ دوچرخه سوار مستعد نهاوندی در ماده اسکرچ نشان داد که می توان حتی بدون دریافت رقم های میلیونی در عرصه ملی موفق بود هر چند این روزها قهرمانان برای انگیزه بیشتر در مسیر موفقیت نیاز به تامین منابع مالی نیز دارند.
قیاسی در ادامه افزود: ما در رقابت های لیگ جوانان که در تهران در حال برگزاری است توانسته ایم نتایج مطلوبی را در مقایسه با شرایط تیم داشته باشیم و سعی خواهیم کرد در پایان سه مرحله مسابقات در مجموع بین سه تیم برتر کشور قرار بگیریم.
وی بیان کرد: ما سکوی سوم کشور را هدفگذاری کرده ایم که البته پیش بینی ما قرار گیری در بین رتبه های سوم یا چهارم است اما اگر روی سکوی تیمی برویم بهترین نتیجه ممکن را رقم زده ایم.
وی با قدردانی از مسوولان هیات دوچرخه سواری استان همدان در ایجاد تحولات در این ورزش گفت: مجموعه دوچرخه سواری همدان به عنوان یک خانواده و با وجود امکانات محدود سعی دارد تا ضمن پرورش استعدادها زمینه قهرمانی آنان در مسابقات کشوری را مهیا سازد.
رییس هیات دوچرخه سواری شهرستان نهاوند خاطرنشان کرد: انتظار داریم مسوولان اجرایی نهاوند به ورزش دوچرخه سواری که یکی از قطب های اصلی پرورش قهرمانان در استان همدان به شمار می رود توجه بیشتری داشته باشند.
ˈمسعود قیاسیˈ سابقه 15 سال رکابزنی در عرصه های استانی و ملی را دارد و اکنون 10 سال است که به عنوان مربی در این رقابت ها فعالیت می کند.
وی دارای مربیگری درجه یک ملی و سرمربی تیم های جوانان و بزرگسالان همدان در لیگ دوچرخه سواری کشور است.
+++++++++++++
رئیس هیات فوتبال نهاوند خبر داد؛
انتخاب سه نهاوندی توسط مهابادی
هگمتانه – سرویس ورزش: رئیس هیات فوتبال نهاوند از انتخاب سه بازیکن نهاوندی توسط مهابادی برای حضور در تست گیری نهایی امروز همدان خبر داد.
شهریار شمس بیان داشت: در کلیت سفر مهابادی و کادرش را به نهاوند مثبت ارزیابی میکنم.
وی ادامه داد: در این تست حدود 50 فوتبالیست نهاوندی شرکت داشتند و مهابادی از شور و شوق نهاوندیها لذت برد زیرا کار ما در مقایسه با شهرستانهای دیگر در استان بهتر ارزیابی شد.
رئیس هیات فوتبال نهاوند تصریح کرد: در این سفر یدی، مهابادی، پورمسلمی و محمودی حضور داشتند و در این سفر سیاستهای پاس در راستای بومی سازی این تیم بیان شد.
شمس خاطرنشان کرد: مهابادی در پایان تست گیری به بازیکنان توصیه کرد که شرایط خود را از لحاظ فیزیکی بهبود بخشند تا بتوانند راحت تر به ردههای بالای فوتبالی برسند.
+++++++++++
ورزشكار باستاني از غرور گريزان است
هگمتانه – سرویس ورزش: رئیس هیئت ورزش های باستاني استان همدان ورزشکار باستانی را از کبر و غرور گریزان مي داند.
"محمد مهدي پويا"افزود: این شعار باستانی کاران پیشکسوت است که: "شاه و گدا می آید، جان من پاک بیا، منزل ناپاکان نیست".
وي درباره شرايط ورزش باستاني اضافه كرد: در ورزش زورخانه اي مرشد به کسی می گویند که آوای خوشی دارد و هنگام ورزش، روی "سردم"می نشیند و با آهنگی زیبا و خواندن اشعاری درباره منقبت مولا علی (ع) و ائمه اطهار و سپس شعرهای دیگری در مورد مردی و مردانگی، حاضران گود را برای ورزش آماده می کند.
رئیس هیئت ورزش های باستاني استان همدان با بيان اينكه سابقه ورزش پهلوانی و زورخانه ای در کشور به پیش از اسلام باز می گردد، ادامه داد: ورزشکاران با برخورداری از اخلاق، اخلاص و معرفت در ورزش می توانند برای همیشه در ذهن ها ماندگار بمانند.
پويا تصريح كرد: باستانی کاران با الگوگیری از رفتار و منش حضرت امام علی(ع) در ترویج اخلاق و منش پهلوانی پیش گام سایر ورزشکاران هستند.
وي با بیان اینکه ورزش پهلوانی نیز از جمله ورزش های رزمی به شمار می آید که هر حرکت آن گویای یک نوع تمرین رزمی است، اعلام کرد: گرفتن میل تمرینی برای به دست گرفتن گرز در میدان جنگ، استفاده از کباده تمرینی برای قوی کردن بازوان برای استفاده از تیر و کمان، برداشتن سنگ تمرینی برای قوی کردن ماهیچه ها برای استفاده از سپر، به کار بردن تخته شنا تمرینی برای استفاده از قبضه شمشیر و چرخیدن تمرینی برای مبارزه در میدان جنگ در آن واحد با چند نفر بوده است.
پيشكسوت اين ورزش، فلسفه وجود "گود"در زورخانه را اين گونه بيان كرد: آن طور که گفته می شود؛ گود زورخانه یادآور قتلگاه حضرت "ابا عبدالله الحسین (ع)"است و از این جهت برای ورزشکاران مکانی مقدس به حساب می آید. درهای کوتاه زورخانه هم علامت فروتنی است، به گونه ای که هر ورزشکار، هنگام ورود سر خود را خم کند و داخل شود.
+++++++++++++
تیمهای حاضر در رقابتهای زیر 14 سال در 5 زمین تمرین میکنند
هگمتانه – سرویس ورزش: رئیس هیئت فوتبال استان همدان گفت: تیمهای حاضر در دور نهایی رقابتهای فوتبال زیر 14 سالههای آسیا در پنج زمین تمرین خواهند کرد.
محمد عیوقیان اظهار کرد: چمن مجموعههای ورزشی دانشگاه آزاد اسلامی واحد همدان، الوند، کارگران، شهرداری و شهدای قدس هیچ مشکلی ندارد و تیمهای حاضر در مرحله نهایی فوتبال زیر 14 سال آسیا در این زمینها تمرین خواهند کرد.
وی عنوان کرد: این زمینها مختص تمرین برای تیمهاست و بازیها در دو مجموعه ورزشی شهید حاجیبابایی مریانج و مفتح همدان برگزار خواهد شد.
رئیس هیئت فوتبال استان همدان با اشاره به اینکه تدارک وسیعی برای این بازیها دیدهایم، خاطرنشان کرد: سوت آغاز مرحله نهایی رقابتهای فوتبال زیر 14 سالههای آسیا سیزدهم مردادماه ساعت 16 با دیدار تیمهای ایران و تیمور شرقی به صدا در خواهد آمد.
وی تصریح کرد: در این بازیها تیمهای ایران، کرهشمالی، عراق، کرهجنوبی، عربستان، تاجیکستان، تایلند و تیمور شرقی در 2 گروه چهار تیمی از 13 تا 22 مرداد در شهر همدان با هم به رقابت خواهند پرداخت.
رئیس هیئت فوتبال استان همدان به اهمیت این رقابتها اشاره کرد و ادامه داد: AFC به دلیل بینالمللی بودن این رقابتها نگاه ویژهای به آن دارد و این یک فرصت برای همدان است که ظرفیتهای خود را با تکیه بر این رقابتها به کشورهای دیگر معرفی کند.
عیوقیان تاکید کرد: همدان به عنوان شهر فوتبال نزد کنفدراسیون فوتبال آسیا شناخته شده و برگزاری این مسابقات نیز افتخار بزرگی برای استان به شمار میرود.
وی با اشاره به اردوی تدارکاتی تیم ملی نونهالان در همدان یادآور شد: اردوی تدارکاتی تیم ملی فوتبال نونهالان کشورمان پایان تیرماه در همدان برپا میشود و تا پنجم مردادماه ادامه خواهد داشت.
عیوقیان اظهار کرد: میهمانسرای تازه تاسیس مجموعه ورزشی شهید حاجیبابایی مریانج با بهترین امکانات موجود برای اسکان ملیپوشان فراهم شده است.
رئیس هیئت فوتبال همدان در ادامه گفت: در کنار برگزاری رقابتهای فوتبال زیر 14 سالههای آسیا، کلاس توجیهی داوری هم برپا میشود که در این کلاس 15 داور باتجربه آسیایی شرکت میکنند.
+++++++++++++
پیشینه طلايي هاکی همدان
هگمتانه – سرويس ورزش: رئیس هیئت هاکی استان همدان گفت: هاکی همدان دارای سابقهای درخشان است که نتایج ادوار مختلف نشان میدهد این رشته افتخارات ارزندهای در ویترین خود جای داده است.
محمدجواد جعفری اظهار کرد: سال 1350 ورزش هاکی در استان همدان ایجاد و در همان سالهای نخست راهاندازی به عنوان یکی از قطبهای اصلی این رشته ورزشی در کشور مطرح شد.
وی خاطرنشان کرد: مرحوم صارمی اولین ورزشکاری بود که هاکی را به همدان وارد کرد و پس از آن و با فراگیر شدن این رشته ورزشی، نفراتی چون مرحوم صفی زاده و همچنین خادم همدانی در پیشرفت هاکی نقش بسزایی ایفا کردند.
رئیس هیئت هاکی افزود: از دهه 60 به بعد هاکی در همدان روزهای درخشان خود را طی کرد و همیشه شاهد بودهایم که همدانیها در کشور دارای عنوان بودهاند.
جعفری اضافه کرد: کسب عناوین متعدد در ردههای سنی مختلف، روی سکو رفتن در رقابتهای لیگ برتر طی یک دهه اخیر، حضور نفرات زیاد از همدان در تیمهای ملی و همچنین پیشرفت خوب بانوان در این ورزش سبب شده تا از همدان به عنوان یکی از قطبهای این ورزش یاد شود.
وی ادامه داد: در بخش بانوان این روزها نفراتی چون فاطمه رجبیان، عاطفه رحیمبخش، زینب احمدی، الهام رحیمبخش، فهیمه قدیمی، سمیرا یادگاری و ریحانه شایانی خوب کار میکنند و از همدان نمایندگانی در تیم ملی حضور دارند.
جعفری اضافه کرد: هماکنون هاکی همدان در ردههای سنی مختلف بهویژه در بانوان و پایههای مینیهاکی و هاکی سالنی توانسته گوی سبقت را از رقیبان داخلی خود بگیرد.
وی با اشاره به زمین تخصصی هاکی در همدان تاکید کرد: عملیات ساخت این سالن زمانی مصوب شد که همدان آن زمان در تیمهای ملی نمایندگان زیادی داشت و همین امر فدراسیون را مجاب کرد تا در ساخت این سالن مساعدت زیادی داشته باشد.
وی بیان کرد: زمین این ورزشگاه در شهرک بهشتی واقع شده و طبق گفته مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان امسال به بهرهبرداری میرسد.
+++++++++++
رئیس هیئت کبدی:
کبودراهنگ قطب اصلی ورزش کبدی است
هگمتانه – سرويس ورزش: رئیس هیئت کبدی استان همدان، شهرستان کبوراهنگ را قطب اصلی رشته ورزشی کبدی در همدان دانست.
محمود کوثریفرد اظهار داشت: برخلاف اینکه کبودراهنگ سالن اختصاصی ندارد اما ورزشکاران این رشته ورزشی در سالهای گذشته همیشه از بهترینها بودهاند و در تیمهای ملی یک یا چند نماینده از این شهرستان به چشم خورده است.
وی افزود: 13 سال پیش کبدی در این شهرستان کار خود را در حالی آغاز کرد که آن زمان فقط 10 کبدی کار به این ورزش روی آوردند.
کوثریفرد خاطرنشان کرد: کبدی در کبورداهنگ به تدریج پلههای موفقیت را طی کرد و در حالی که بازیکنان این شهرستان خیلی تجربه بالایی نداشتند در مسابقات استان عنوان نایب قهرمانی را کسب کردند.
وی ادامه داد: رشته کبدی در شهرستان کبودراهنگ آرام آرام گسترش یافت و از سال 82 تا کنون با تلاش مربیان و بازیکنان در تمام ردههای سنی، کبدی کبودراهنگ قهرمان استان است و در چند سال اخیر از این شهرستان چند بازیکن و مربی به تیمهای ملی راه یافتهاند.
رئیس هیئت کبدی همدان در ادامه با اشاره به وضعیت این رشته ورزشی در استان تصریح کرد: کبدی همدان امروز یکی از سه رده برتر کشور را به خود اختصاص داده که این امکانپذیر نبود مگر با تلاش مربیانی که شبانهروز برای رشد این ورزش تلاش میکنند.
کوثریفرد حضور در لیگ برتر را یکی از عوامل موفقیت این رشته ورزشی دانست و گفت: حضور تیمهای همدانی در لیگهای برتر از جمله علیصدر زمینهساز شکوفایی استعدادهای کبدی در همدان شده است.
وی در پایان یادآور شد: برگزاری رقابتهای کشوری از جمله جوانان کشور در همدان گویای این نکته است که کبدی در همدان چه از لحاظ حرفهای و چه از لحاظ زیرساختی با پیشرفتهای قابل ملاحظهای روبرو بوده است.