Quantcast
Channel: به دور از هیاهوی خبری
Viewing all articles
Browse latest Browse all 817

Article 3

$
0
0

قدردانی نماینده ولی فقیه و سرپرست استانداری همدان

 از افتخار آفرینان استان در المپیك لندن

 هگمتانه – سرویس ورزش: آیت الله طه محمدی نماینده ولی فقیه در استان همدان و علی اكبر فامیل كریمی سرپرست استانداری همدان در پیام مشتركی، افتخار آفرینی قهرمانان ورزشی استان را در المپیك لندن تبریك گفته و از آنها قدردانی كردند.

در این پیام آمده است: المپیك 2012لندن زمینه ای را فراهم آورد تا بار دیگر فرزندان استان ولایتمدار همدان در كنار دیگر قهرمانان ایرانی درخششی خیره كننده در عرصه ورزش و فرهنگ ناب محمدی داشته باشند و با تاكید بر ارزشها و آرمانهای انقلاب، پویایی و تعالی نظام را در جهان فریاد كنند.

در این پیام آمده است كسب مدال نقره المپیك توسط جناب آقای صادق گودرزی قهرمان ارزشمند استان در مسابقات كشتی آزاد ، نشانی دیگر از شایستگی های جوانان این دیار است كه بارها توانسته با مدالهای رنگارنگ خود افتخار آفرین ایران اسلامی و استان همدان گردد، را به این قهرمان ارزنده و خانواده محترم وی و مردم شریف و خانواده ورزش استان تبریك عرض می نماییم و امیدواریم این موفقیتهای استان همواره استمرار پیدا كند.

در ادامه تصریح شده است :همچنین حضور با صلابت، حرفه ای و اقدام شایسته و ارزش محور سركار خانم مه لقا جام بزرگ در دفاع از آرمانهای نظام و انقلاب اسلامی و تجلی حجاب و عفاف در المپیك كه مصداقی روشن از عمل به وصیت شهدا با حفظ ارزشهای اسلامی برای زنان مسلمان است، اقدامی قابل تقدیر و ارج گذاری است.

در این پیام اضافه شده است : این حركت اسلامی و دشمن شكن نشان داد زن ایرانی مسلمان هیچ محدودیتی به لحاظ حجاب كامل اسلامی برای حضور در عرصه های مختلف اجتماعی به خصوص عرصه ورزش ندارد.

این پیام می افزاید: با قدردانی از اقدام اسلامی این ورزشكار توانمند و تقدیر از زحمات سركارخانم آرزو حكیمی در این مسابقات، امید آن داریم حركت ارزشی وی سرلوحه و الگوی خوبی برای ورزشكاران مسلمان مدافع حجاب و عفاف باشد.

در ادامه آمده است : با تبریك موفقیتهای ورزشكاران توانمند و با اخلاق ایرانی به مقام معظم رهبری ، مردم شریف، رئیس جمهوری محترم و تمامی مسئولان و آنهایی كه دل در گرو تجلی ایران اسلامی دارند، از درگاه خداوند متعال سربلندی مردم غیور ایران اسلامی را در تمامی عرصه ها مسئلت داریم.

+++++++++++

عملكرد ورزشكاران همدانی در المپیك لندن/

نقره گودرزی و تكرار مدال آوری المپیك آتن

هگمتانه – سرویس ورزش: ورزش همدان سه سهمیه در بازی های المپیك 2012 لندن در كاروان اعزامی ایران داشت كه كسب مدال نقره صادق گودرزی تداعی كننده مدال نقره به دست آمده از سوی مسعود مصطفی جوكار دیگر كشتی گیر همدانی در بازی های المپیك 2004 آتن بود.

تاریخچه ورزش همدان در بازی های المپیك نشان از حضور شش ورزشكار از دوره 1998 تاكنون می دهد.

'منیژه كاظمی' نخستین ورزشكار المپیكی همدان بود كه در المپیك ملبورن حضور داشت.

حضور مسعود مصطفی جوكار در المپیك 2004 آتن و كسب مدال نقره بهترین افتخار ورزشی استان همدان تا قبل از سال 2012 بود و 'میثم مصطفی جوكار' دیگر كشتی گیر همدانی نیز در المپیك 2008 پكن نتوانست مقامی كسب كند.

ورزش همدان در بازی های المپیك 2012 لندن با اعزام سه ورزشكار بهترین سال خود را سپری كرد هر چند در این رقابت ها، 'صادق گودرزی' تنها ورزشكار مدال آور همدانی لقب گرفت.

 

گودرزی با كسب مدال نقره این رقابت ها توانست به عنوان دومین ورزشكار همدانی مدال آور در بازی های المپیك لقب بگیرد و نام خود را در كنار همشهری ملایری خود 'مسعود مصطفی جوكار' در تاریخ این رقابت ها ثبت كند.

گودرزی تاكنون از حیث مدال آوری، با كسب نشان نقره بهترین مدال كاروان تیم ملی كشتی آزاد كشورمان را كسب كرده است.

- بررسی عملكرد ورزشکاران استان همدان:

 

** نایب قهرمانی المپیك و كسب سومین نشان نقره

صادق گودرزی كشتی گیر وزن 74 كیلوگرم تیم ملی كشتی آزاد ایران و دارنده 2 مدال نقره و یك برنز جهان، با قبول شكست مقابل كشتی گیر مطرح آمریكا، به مقام نایب قهرمانی بازی های المپیك 2012 لندن بسنده كرد.

 صادق گودرزی نایب قهرمان جهان در سال های 2010 و 2011 و برنده مدال برنز جهان در سال 2009، جمعه شب در ورزشگاه ''اكسل'' شهر لندن و در دیدار نهایی مقابل ''ارنست جردن باروفس'' قهرمان سال 2011 بزرگسالان جهان در شهر استانبول تركیه از آمریكا در دو وقت متوالی و با نتایج یك بر صفر و یك بر صفر شكست خورد و به مقام نایب قهرمانی و مدال نقره المپیك لندن رسید.

این كشتی گیر همدانی كه در دور نخست رقابت های وزن 74 كیلوگرم استراحت داشت، در دور دوم ''كریل ترزیف'' دارنده مدال برنز بازی های المپیك 2008 پكن از بلغارستان را در دو وقت متوالی و با نتایج پنج بر صفر و سه بر صفر شكست داد.

نماینده ایران در وزن 74 كیلوگرم مسابقه های كشتی آزاد بازی های المپیك لندن، در دور سوم ''سوسلان تگی یف'' نایب قهرمان بازی های المپیك 2008 پكن و بازی های آسیایی 2010 گوانگ ژو چین از ازبكستان را در دو وقت متوالی و با نتایج سه بر صفر و یك بر یك شكست داد.

گودرزی در مرحله نیمه نهایی، ''گابور هاتوش'' از مجارستان را در دو وقت متوالی و با نتایج دو بر صفر و دو بر صفر شكست داد و راهی دیدار نهایی شد.

ارنست جردن باروفس از آمریكا، صادق گودرزی از ایران، اشرف علی‌ اف از جمهوری آذربایجان، دیوید خوتسیشویلی از گرجستان، عبدالحكیم شاپی یف از قزاقستان، ریكاردو روبرتی از ونزوئلا، سوسلان تگی یف از ازبكستان، سوشوكو تاكاتانی از ژاپن، آگوستو میدانا از گینه بیسائو، وچتاتیاز از تونس، متیو جنتری از كانادا، فرانسیسكو سولر از پورتوریكو، دنیس چارگوش از روسیه، كریل ترزیف از بلغارستان، انوربات پروجاو از مغولستان، گابور هاتوش از مجارستان، چونگ یائو ژانگ از چین، پانجام یاداو از هندوستان، اولگ موتسالین از یونان و سولر از كوبا، 19 كشتی گیر وزن 74 كیلوگرم كشتی آزاد حاضر در بازی های المپیك 2012 لندن بودند.

* *چهاردهمی مه لقا جام بزرگ

مه لقاجام بزرگ نماینده كشورمان در رشته تیراندازی با تفنگ با كسب عنوان چهاردهم به كار خود در ماده 50 متر سه وضعیت پایان داد.

مه لقا جام بزرگ توانست 581 امتیاز بدست آورد و در بین 46 تیرانداز جایگاه چهاردهم را به خود اختصاص دهد.

این بانوی تیرانداز همدانی در رقابت های تفنگ ده متر نتوانست عملكرد خوبی برجای بگذارد.

جام بزرگ در ده تیر نخست خود، عملكرد قابل قبولی نداشت و 97 امتیاز گرفت. امتیازهای 99، 98 و 97 نیز در ست‌های دوم و سوم و چهارم به دست آمد و جام بزرگ با 391 امتیاز در رده‌ی 43 ایستاد.

** آرزوی حكیمی برآورده نشد

آرزو حكیمی' نماینده كشورمان در قایقرانی بازی های المپیك 2012 لندن، از راهیابی به مرحله نیمه نهایی كایاك یك نفره 200 متر بازماند.

این قایقران همدانی در دور مقدماتی با طی كردن 200 متر در مدت زمان 44.576 ثانیه در گروه دوم به مقام هفتم رسید.

در این گروه از میان هفت ورزشكار حاضر، به جز حكیمی سایر ورزشكاران موفق به صعود به مرحله نیمه نهایی شدند.

حكیمی، پیش از این مسابقه هم به نیمه نهایی رقابت‌های كایاك 500 متر انفرادی زنان المپیك نرسید.

حكیمی كه در گروه یك مرحله مقدماتی رقابت‌های قایقرانی كایاك 500 متر انفرادی زنان حضور داشت با ثبت زمان یك دقیقه و 58 ثانیه و 598 هزارم ثانیه در رده هفتم گروه خود قرار گرفت و نتوانست به نیمه نهایی راه پیدا كند.

در این گروه ورزشكارانی از كوبا، نیوزیلند، دانمارك، آلمان، فنلاند و آمریكا حضور داشتند كه پاروزنان فنلاند، دانمارك و آلمان به ترتیب اول تا سوم شدند. حكیمی با 17 سال سن، كوچك‌ترین قایقران شركت‌كننده در این رقابت‌ها بود.

++++++++++++++

همدان میزبان مسابقات شطرنج اوپن بین المللی ابن سینا

جوایز 11 هزار دلاری در انتظار قهرمانان   

هگمتانه – سرویس ورزش: رییس هیات شطرنج همدان گفت: این استان یازدهمین دوره مسابقات شطرنج اوپن بین المللی ابن سینا است.   

"مژده شکری" افزود: این مسابقات از روز چهارشنبه یکم شهریورماه امسال با شرکت شطرنجبازان داخلی و خارجی در شهر همدان و به میزبانی هیات شطرنج استان همدان آغاز خواهد شد.

وی بیان داشت: مسابقات شطرنج بین المللی ابن سینا براساس مقررات فدراسیون جهانی شطرنج و در 11 دور به روش سوییسی برگزار می‌شود.

وی با اشاره به شرایط حضور در این مسابقات گفت: ارایه کارت عضویت در سیستم جامع فدراسیون و یا شماره آن جهت ثبت نام و همراه داشتن کارت بیمه ورزشی سال جاری الزامی است.

شکری با اشاره به ورودیه مسابقات گفت: حضور در این رقابت ها برای هر بازیکن بدون ریتینگ تا ریتینگ 1999 به مبلغ 600 هزار ریال، برای هر بازیکن دارای ریتینگ 2000 تا ریتینگ 2199 مبلغ 500 هزار ریال، برای بازیکن دارای ریتینگ 2200 تا 2349 به مبلغ 400 هزار ریال و برای بازیکنان دارای ریتینگ 2350 به بالا رایگان است.

رییس هیات شطرنج همدان خاطرنشان کرد: هم چنین اساتید بزرگ و بین المللی از پرداخت ورودیه معاف هستند.

وی با اشاره به جوایز برترین های این رقابت ها گفت: نفر اول این رقابت ها دو هزار و 400 دلار جایزه دریافت می کند و نفرات دوم و سوم نیز به ترتیب دو هزار و یکهزار و 600 دلار دریافت خواهند کرد.

وی ادامه داد: هم چنین، نفر چهارم 1300 دلار، عنوان دار پنجم یکهزار دلار، مقام ششمی 700 دلار، رتبه هفتم 400

دلار و نفرات هشتم تا دهم هرکدام 200 دلار دریافت خواهند کرد.

رییس هیات شطرنج همدان اضافه کرد: نفرات اول تا سوم ریتینگ زیر دو هزار نیز هر کدام یک میلیون و 500 هزار ریال دریافت می کنند ضمن اینکه نفر اول زیر 14 ، 12 و 10 سال یک میلیون ریال جایزه می گیرند.

وی یادآور شد: بهترین بازیکن همدان در این رقابت ها نیز یک میلیون و 500 هزار ریال جایزه نقدی دریافت می کند.

++++++++++++++

بگوویچ:

تلاش مجموعه بازگرداندن پاس به لیگ برتر كشور است

هگمتانه – سرویس ورزش: سرمربی كروات پاس همدان گفت: تلاش مجموعه تیم و باشگاه بازگرداندن پاس به لیگ برتر كشور است.

'وینكو بگوویچ' با بیان اینكه رقابت های فصل جاری لیگ دسته یك كشور به مراتب سخت تر از ادوار گذشته است، اظهار داشت: 16 تیمی شدن مسابقات لیگ برتر باعث شده تا تیم های دسته اولی برای صعود بیشتر در تكاپو و تلاش باشند و امیدوارم با جذب نفرات جدید و بستن تیمی قدرتمند به این هدف مهم برسیم.

وی با تاكید بر اینكه هدف سنگینی را در همدان بردوش دارد، گفت: سال ها در كنار مردم فوتبالدوست همدان زندگی كرده ام و به خوبی می دانم كه آنها بر تیم پاس حساسیت ویژه ای دارند بنابراین باید تلاش شود تا این تیم به لیگ برتر بازگردد.

وی با اشاره به جذب 30 بازیكن بزرگسال، امید و جوانان در تیم پاس همدان گفت: نفرات خوبی را جذب كرده ایم و اكنون در اردوی آماده سازی به دنبال رساندن شرایط بدنی و تاكتیكی آنان در حد ایده آل هستیم.

بگوویچ افزود: پاس شایسته حضور در لیگ برتر كشور است و مدیریت باشگاه، هواداران و مسوولان اجرایی همدان باید در این راستا حمایت های ویژه خود را از تیم استمرار بخشند.

سرمربی كروات پاس همدان در خصوص شرایط اردویی تیم پاس گفت: اردویی چند روزه را در سرعین اردبیل دایر كرده ایم و سپس اردوی تكمیلی خود را در همدان سپری می كنیم تا با آمادگی كامل گام به مسابقات بگذاریم.

وی، دیدار نخست خود مقابل شهرداری تبریز را حیاتی عنوان كرد و افزود: همواره دیدارهای نخست تیم ها سخت است و می توان با كسب سه امتیاز بازی شرایط بسیار مطلوبی را از همدان ابتدا برای تیم رقم زد.

تیم فوتبال پاس همدان در هفته نخست رقابت های لیگ دسته اول فوتبال كشور میزبان شهرداری تبریز است.

+++++++++++

صادق گودرزی از تیم ملی كشتی كناره گیری نمی كند

نایب قهرمان المپیک: اعلام کناره گیری به خاطر عدم رسیدگی مسوولان بود

هگمتانه – سرویس ورزش: صادق گودرزی كشتی گیر وزن 74 كیلوگرم كشورمان و برنده مدال نقره این وزن در المپیك لندن، اعلام كرد كه همچنان قصد دارد با دو بنده تیم ملی كشتی آزاد در میادین بین المللی برای جمهوری اسلامی ایران افتخار آفرینی كند.

گودرزی در مورد سخنان دیروز خود درباره كناره گیری از تیم ملی كشتی، گفت: آنچه كه دیروز در این باره گفتم در واكنش به عدم رسیدگی مسئولان به مسائل و مشكلات ما بود.

وی توضیح داد: واقعیت این است كه به اندازه زحماتی كه كشتی گیران می كشند به آنان رسیدگی نمی شود و مسئولان كمتر از آنچه كه از ما توقع دارند، به ما می رسند... توقعات زیادی از كشتی گیران از جمله در زمینه كسب مدال طلا وجود دارد ولی به اندازه این توقعات به مسائل آنان توجه نمی شود.

وی اظهارداشت: اگر مسئولان رسیدگی كنند قطعا ما كه تمام زندگی مان را برای كشتی گذاشته ایم، بهترین افتخارمان این است كه همین راه را ادامه بدهیم.

گودرزی در خصوص اختصاص 150 سكه طلا به برندگان مدال نقره المپیك گفت: همانگونه كه می دانید با پول این سكه ها حتی در شهرستان هم نمی توان خانه خرید در حالی كه بیشتر قهرمانان ما به خاطر وجود امكانات بهتر ورزشی و تمرینی مجبورند در تهران زندگی كنند. بنابراین باید این ورزشكاران حداقل امكانات لازم را برای زندگی حرفه ای خود داشته باشند.

ملی پوش وزن 74 كیلوگرم كشتی آزاد كشورمان افزود: من همه تلاشم را در بازیهای المپیك انجام دادم تا با گرفتن مدال طلا برای كشورم افتخار آفرینی كنم ولی در نهایت توانستم به مدال نقره برسم.

وی اظهارداشت: من در حال حاضر 24 سال سن دارم و هنوز زمان برای پیشرفت و ادامه كشتی دارم و امیدوارم در عرصه های بعدی بتوانم مدال طلا بگیرم.

گودرزی افزود: چهار سال است كه تمام وقتم را به كشتی اختصاص داده ام و از درس و زندگی افتاده ام... گلایه ما بیشتر از منظر جبران این مسائل و رسیدگی بیشتر به وضعیت ورزشكاران است.

'مسئولان خودشان اطلاع دارند كه ما برای كسب افتخار در میادین بین المللی و بویژه المپیك چه سختی هایی را متحمل شده ایم.'

این كشتی گیر ملی پوش كشورمان در ادامه این مصاحبه در پاسخ به سوالی در مورد كادر فنی تیم ملی كشتی آزاد گفت: به نظر من رسول خادم بزرگترین، لایق ترین و بااخلاق ترین كشتی گیر دنیا است و از اینكه وی سرمربیگری تیم ملی كشتی آزاد را پذیرفته است، بسیار خوشحالیم و افتخار می كنیم كه زیر نظر وی كار كنیم.

وی تاكید كرد: من خودم شخصا جزو شاگردان كوچك آقای خادم هستم و به این موضوع هم افتخار می كنم.

++++++++++++++++

ابزار امين قهرمان فوتسال جام رمضان بانوان کبودرآهنگ

هگمتانه – سرویس ورزش: تيم ابزار امين قهرمان مسابقات فوتسال جام رمضان بانوان شهرستان کبودرآهنگ شد .

اين رقابت ها با حضور 17 تيم از اول ماه مبارک رمضان تا عصر ديروز در سالن مجتمع ورزشی بانوان کبودرآهنگ برگزار شد . در پايان هم تيم های ابزار امين – مجموعه ورزشی ولايت و فولاد ماهان به ترتيب اول تا سوم شدند . تيم دوچرخه سواری و مجموعه ورزشی ولايت مشترکاً به عنوان تيم اخلاق معرفی شدند و  تيم ابزار امين هم سهميه حضور در ليگ دسته يک استان را به دست آورد .

+++++++++++++++++

برگزاری کيک بوکسينگ جام رمضان بانوان کبودرآهنگ

هگمتانه – سرویس ورزش: به مناسبت ماه مبارک رمضان ، مسابقات کيک بوکسينگ جام رمضان بانوان در شهرستان کبودرآهنگ برگزار شد .

در در اين رقابت ها که ديروز برگزار شد 20 کيک بوکسينگ کار با هم به رقابت پرداختند که در پايان محدثه معينی – سمانه اسمخانی و زهرا غلامی به ترتيب اول تا سوم شدند .

++++++++++++++++++

همدان میراث ماندگار در صنعت پرورش اسب

رییس هیات سوارکاری: جایگاه ویژه ای در پرورش اسب و سوارکاری کشور داریم 

هگمتانه – سرویس ورزش، میثم ناصرنژاد: استان همدان؛ مهد تاریخ تمدن باستان ایرانیان، میراث دار كهن در پرورش اسب از دوره مادها تا امروز است و در دوران معاصر نیز یك زن به عنوان بنیانگذار پرورش اسب اصیل عرب ایرانی بر قله آن ایستاده است،‌هر چند مدتی است این صنعت به ورطه فراموشی سپرده شده است.

صنعت پرورش اسب همواره جایگاه ویژه ای در همدان داشته است و در نزد فعالان این صنعت نام مرحومه 'مری لیلی قره گوزلو' به عنوان ‌مادر پرورش دهندگان اسب اصیل در كشورمان زبانزد است.

لیلی كه در منطقه با نام 'مهری یا مری خانم' شناخته می شود،‌ توانست به عنوان نخستین فعال پرورش دهنده، اسب اصیل عرب ایرانی را در كشورمان پرورش و معرفی كند.

 

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران(ایسنا) منطقه همدان، صنعت پرورش اسب در همدان به دوره هخامنشیان و مادها باز می گردد و 'هرودوت' تاریخ نویس یونانی در كتابش در ارتباط با سفرش به ایران می نویسد، در زمان كوروش كبیر 160 هزار راس اسب در چراگاه های سلطنتی همدان و كرمانشاه وجود داشته است كه البته به هنگام تصرف این منطقه توسط اسكندر مقدونی، تنها 66 هزار راس آن در این منطقه یافت شد.

هردوت هم چنین مدعی شده است كه اسب چالاك و بلندقامت 'نیله' گرانترین اسب زمان هخامنشیان در این منطقه محسوب می شد.

اسب ها در دوره های تاریخ شاهان ایران به ویژه دوره مادها و هخامنشی ها از جایگاه ویژه ای نزد نجیب زادگان برخوردار بودند و همواره اسب های نادر با ویژگی های منحصر به فرد از جمله رنگ، قامت ، یال و سایر ویژگی های اندامی و نژادی در اختیار آنان قرار داشت.

گفته می شود در قدیم اسب های سفید برای ملكه ها و اسب های قهوه ای برای پادشاهان و اسب های سیاه رنگ برای فرماندهان جنگ انتخاب می شد.

از آنجا كه مادها و هخامنشیان در دوره حضورشان در همدان جایگاه اسب را به عنوان حیوان برتر می دانستند از همین رو مردم همدان از اسب ها به اندازه یك شاهزاده مراقبت و تیمار می كردند و به قولی آنان را شاهزاده های نجیب خطاب می كردند.

هم چنین، اسب در گذشته جایگاه ویژه ای در رونق كار و تجارت به خصوص در كاروانسراهای همدان داشت و داد و ستدهای زیادی پیرامون این صنعت بین همدانی ها و دیگر مناطق كشور انجام می شد.

در بازار همدان مشاغل و حرفه‌های خاصی در كنار صنعت اسب به عنوان شغل های مرتبط از جمله كفاشی، پاره دوزی، كلاهدوزی، حلاجی، تلمبه سازی، آهنگری، شانه سازی، پالان دوزی، سراجی و زین و برگ سازی، نعلبندی، جولایی، طلاجویی، گاری و درشكه سازی وجود داشته است كه امروزه در كمتر جایی از بازار بزرگ همدان این مشاغل مشاهده می شود.

صنعت پرورش اسب در همدان بواسطه مبادلات تجاری از نقل و انتقالات اسب ها منجر به ایجاد مراكز اصلی تجارت این حرفه در بازار شد و تجار همدان هر یك دارای تشكیلات مفصل تجارتخانه و حجره و باراندازهای بزرگ و انبارهای مختلف در این كاروانسراها بودند.

حرفه نعلبندی نیز از شغل های مهم در گذشته همدان به شمار می رفت و در آن زمان نعلبندان هم كار و بارشان رونقی داشت و برای خودشان راستایی به نام نعلچه گران داشتند، هر چند امروز دیگر اثری از فعالیت در زمینه اسب و گاری و دیگر چهارپایان در این راسته بازار نیست.

بدون تردید مهمترین شخصی كه در پرورش، اصلاح و نگهداری اسب در همدان نقش ویژه را ایفا كرد، استاد 'مری لیلی قره گوزلو' بود كه 80 سال به این شغل پرداخت.

خانم قره گوزلو بنیانگذار تبارنامه اسب اصیل عرب ایرانی و ثبت آن در سازمان جهانی اسب عرب'واهو' و نیز موسس كانون اسب اصیل ایران بود.

این بانوی زبده پرورش اسب دختر دكتر' نقی‌خان قراگوزلو' ، خان روستای 'وركانه' واقع در 15 كیلومتری شرق همدان است كه پس از فوت پدر، به عنوان بزرگ روستا نزد مردمان از احترام خاصی برخوردار بود.

مرحومه قره گوزلو در كتاب خاطرات خود می نویسد:عاشق كشورم هستم و آرزوی زندگی در هیچ جای دیگری را ندارم.

وی تا سال 1381 كه بر اثر عارضه سرطان در بیمارستان آتیه تهران، چشم از جهان فرو بست این عشق به میهن را متجلی كرد.

وی در سال 1353 با فرستادن چند راس اسب اصیل عرب ایرانی به انگلستان تاییدیه این سازمان را در خصوص اصیل بودن نژاد اسب عرب ایرانی دریافت كرد.

هر چند با این همه، هنوز هم داوران ما كه دارای توانایی های بسیاری در امر تشخیص نژاد یك اسب اصیل هستند، به دلیل عضو نبودن ایران حتی در سازمان جهانی اسب عرب اروپا (ایكاهو) از حضور در جشنواره های جهانی محروم هستند و نمی توانند در این جشنواره ها شركت كنند.

ایرانیان عرب زبان خوزستان،خانم قره گوزلو را 'مری خانم' خطاب می كردند و او سال ها برای این خطه اسب دوانی ایران كه زادگاه همسرش 'مجید بختیاری' بود، خدمات ماندگار در زمینه حفظ و احیای اسب انجام داد.

از مری لیلی یك راس اسب سفید و اصیل عرب با گردن قوس كشیده به نام 'مبارك' باقیمانده است.

 

این اسب را مهری خانم سال ها پیش خرید و از خارج كشور وارد كرد و از جمله اسب های بسیار معروف در دنیا شناخته شده است.

هم اینك 'قلعه مهری خانم' تنها میراث ماندگار و تاریخی 'مری لیلی قره گوزلو' در روستای گردشگری وركانه همدان است.

در این منطقه گردشگری گذرگاه نعل اشكنه معروف است كه در گذشته از مناطق پرتردد سواركاران از مركز كشور به سمت استان های غربی محسوب می شد و در مسیر جاده گنجنامه همدان و محور عبوری به تویسركان، كرمانشاه و دیگر شهرهای غرب كشور قرار داشت.

علت نامگذاری این منطقه با عنوان 'نعل اشكنه' این است كه چون همدان زمستان بسیار سرد دارد، نعل اسب ها در این مسیر می شكست و به همین دلیل به نعل اشكنه مشهور شده است.

هم چنین، همدان از دیرباز مهد سواركاران قهرمان ملی به شمار می رود.

مرحوم 'غلامحسین هلاكویی' نخستین مربی ای بود كه در همدان به آموزش سواركاران پرداخت و این مربی كه بنیانگذار آموزش اسب سواری در همدان بود نیز از مرحومه مری لیلی قراگوزلو و مرحوم مهدی مكارچیان همدانی به عنوان بانیان اصلی سواركاری یاد می كرد.

امروزه قهرمانی های پرشمار سواركارانی نظیر 'علیرضا بختیاری'، 'رامرز باب الحوایجی'، 'مسعود برجیان'، 'محمدرضا طراحیان'، 'سینا جوشقانی'، 'قاسم قاسمی' و 'رضا شكری' در میادین مختلف ملی و بین المللی نشان از استعدادهای بالقوه سواركاری و اسب دوانی در همدان دارد.

رییس هیات سواركاری استان همدان با اشاره به اینكه همدان مهد پرورش اسب اصیل ایرانی و عرب بوده است، گفت: سابقه فعالیت در زمینه پرورش و تولید اسب در این استان، به دوره مادها بر می گردد.

'وحید برقعی' افزود: 'مری لیلی قره گوزلو' به عنوان بنیانگذار پرورش اسب اصیل ایرانی 80 سال در این صنعت فعالیت چشمگیر داشت و امروزه پیشرفت های صورت گرفته از سوی جامعه پرورش اسب و سواركاری ایران مرهون تلاش های بی وقفه این بانوی مرحومه است.

وی اظهار داشت: مناطق وركانه، فقیره، دره مرادبیگ از جمله مكان های پرورش اسب در سال های متمادی بوده و هم اینك نیز این صنعت در مناطقی دیگر در حال گسترش است.

برقعی خاطرنشان كرد: هم اینك چهار مركز پرورش اسب در همدان فعالیت دارند كه عمدتا اسب های عرب و كردی را پرورش می دهند و مراكز پروش اسب صالح آباد و روستای چورمق رزن فعالیت خوبی را در این زمینه دارند.

رییس هیات سواركاری همدان با اشاره به اینكه 9 باشگاه سواركاری در این استان فعالیت دارند، گفت: همدان سابقه درخشانی در سواركاری دارد و اكنون یكی از قطب های اصلی پرورش استعدادهای این رشته ورزشی در مسیر قهرمانی است.

وی، جایگاه پرورش اسب و سواركاری همدان در كشور را بسیار مطلوب دانست و گفت: هم اینك یكی از بزرگترین مراكز پرورش اسب را در شهرستان رزن داریم ضمن اینكه دو باشگاه سواركاری نیز دنبال اخذ مجوز فعالیت هستند.

یكی از كارآفرینان برتر صنعت پرورش اسب كشور نیز در این باره گفت: سال ها به صورت خانوادگی به این شغل پرداخته ایم و نسبت خانوادگی با 'مری لیلی قره گوزلو' از بانیان پرورش اسب در ایران داریم.

'رحمت الله اشرفی' افزود: پرداختن صنعت پرورش اسب میراث ماندگار اجدادمان است و هم اكنون بزرگترین مركز پرورش اسب كشور را در مزرعه دیمور واقع در روستای چورمق از مسیر دمق-رزن به سمت شهرستان كبودراهنگ از توابع استان همدان راه اندازی كرده ایم.

مدیر مركز پرورش اسب 'پارسیا' اضافه كرد: همدانی ها از گذشته علاقه وافری به تولید و پرورش اسب داشته اند و اكنون برخی اقوام ما در تهران و كرج به این صنعت اشتغال دارند.

اشرفی اظهار داشت: در حال حاضر در این مركز، اسب های خور، ذرخش، الهلال، كاویان، كیكاووس، بینظیر آبادان، سیف الریان و محبوبه پرورش و تولید می شود.

وی با اشاره به اینكه مركز پرورش اسب پارسیا در زمینی به وسعت 10 هكتار راه اندازی شده است، گفت: 90 راس اسب در این مركز در حال پرورش و نگهداری است.

وی تاكید كرد: اصالت این تعداد اسب در سازمان جهانی 'واهو' به ثبت رسیده و اكنون به نقاط مختلف صادر می كنیم.

 

مدیر مركز پرورش اسب 'پارسیا' در ادامه گفت: این مركز با هزینه 15 میلیارد ریالی به عنوان مركز انحصاری در پرورش اسب اصیل عرب به شمار می رود.

وی با قدردانی از حمایت های صورت گرفته مسوولان اجرایی همدان بویژه نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه همدان آیت الله 'غیاث الدین طه محمدی' و مسوولان اجرایی همدان گفت: سازمان جهاد كشاورزی همدان و وزارت نیرو نیز همكاری لازم را در توسعه این مركز در بخش های مختلف داشته اند.

وی گفت: تنها دغدغه موجود در راستای گسترش صنعت پرورش اسب، تامین علوفه است كه به یقین حمایت های دولتی در توسعه این صنعت موثر خواهد بود.

اشرفی مهمترین مشكل بزرگترین مركز پرورش اسب اصیل عرب در كشور را 'گازرسانی' دانست و خواستار حل این مشكل از سوی مسوولان شد.

وی بیان داشت: برای گازرسانی از روستای چورمق تا این مركز ، برغم فاصله كوتاه، هزینه بالایی از سوی مسوولان مرتبط مطالبه شده است كه انتظار داریم مسوولان در حل این مشكل اقدام كنند.

 


Viewing all articles
Browse latest Browse all 817

Trending Articles