مروری بر تاریخ زنگ و ضرب و گود زورخانه در همدان
300 سال قدمت تاریخی در انتظار احیای دوباره زورخانه ها
****
سوتیتر:شنبه 17 بهمن 1388 بود که نورالله هدايتي نايب ریيس وقت فدراسيون پهلوانی و زورخانه ای در مراسم معارفه رییس جدید هیات زورخانه همدان وعده داد: 16 زورخانه با تلاش و حمايت استاندار ورزش دوست در استان همدان ساخته ميشود! اکنون حکایت ساخت این 16 باب زورخانه در ذهن ورزشکاران این رشته تداعی شده است و خبری از این ساخت و سازها نیست!
*****
سوتیتر:ورزش باستانی در همدان بیش از 300 سال قدمت دارد و پهلوان فیله همدانی به لحاظ شخصیت پهلوانی شهره خاص و عام بود. قدیمی ترین زورخانه همدان هم زورخانه سعادت است که در محله پل یخچال همدان بنا شده است.
*****
هگمتانه، سرویس ورزش: میثم ناصرنژاد: صدای زنگ و ضرب مرشد در فضای نه چندان وسیع زورخانه طنین انداز می شود تا بیش از 10 مرد، با سینه و بازوان ستبر، یکی پس از دیگری وارد گود شوند و دایره وار ایستاده و کار را با ذکر الله و نام مبارک مولا علی آغاز کنند.
نخستین باستانی کار که همراه با ضرباهنگ مرشد به میان می آید، چرخ را برداشته و رقص پاهایش آنچنان سریع و تند است که نتوان دید.
او از همه جوانتر و تازه کارتر است و این رسم فروتنی در جایی است که از تکبر خبری نیست و آخرین نفر، کهنسال مردی است با عنوان میاندار که با شروع کارش، همه به احترام او بر محمد (ص) و آلش صلوات می فرستند.
* با وضو وارد شوید
زورخانه مکانی است مقدس که هیچ کس بدون وضو برآن وارد نمی شود. این ورزش ریشه در تاریخ کهن ایران زمین دارد و خاص ایرانیان است. کانونی برای مردی و مردانگی که مردانش به فتوت و جوانمردی شهره عام هستند.
* پهلوانان همیشه زنده
زورخانه، قهرمان پرور نیست و هرچه هست از پهلوان و پهلوانی است و کسی که عنوان پهلوان گرفت، امین صادق جماعت می شودو در گذشته، هر نقطه از شهر که می رفت، همگان به احترامش کلاه از سر برمی داشتند، هر چند پهلوان به رسم فروتنی پیش سلام کوچک و بزرگ بود و به دیگران درس تواضع می داد.
* فیله همدانی شناسنامه پهلوانمردان همدان
پهلوان فیله همدانی در سده هفتم هجری سرشناس ترین پهلوان ایران زمین بود. فیله همدانی یکی از پهلوانان دوره ایلخانی (دوران حکومت بر ایران ۶۵۴ تا ۷۵۰ ه. ق.) در همدان بود. خواجه رشیدالدین فضل الله همدانی (۷۱۷-۶۴۸ هـ ق) در جامع التواریخ و عطاملک جوینی (۶۸۱-۶۲۳ هـ ق) در تاریخ جهانگشای جوینی داستان پهلوان فیله همدانی را چنین گفتهاند که پسر سوم چنگیز خان، اوگتایخان (۶۳۸-۵۸۱ هـ ق) آرزو داشت که در مسابقه کشتی پهلوان او برنده شود. برای انجام مسابقه از پهلوان فیله همدانی و سی نفر دیگر از نوچهها و پهلوانانش دعوت میکند. پهلوان فیله در مسابقات مقدماتی همه حریفان را میاندازد و در آخرین مسابقه در برابر پهلوان بزرگ مغول و مورد نظر قرار میگیرد. اوگتای جایزه مسابقه را پانصد اسب و پانصد بالش سکه طلا در نظر میگیرد.
در مسابقه پهلوان فیله آنچنان پهلوان مغول را به زمین میزند که صدای شکسته شدن استخوانهای او را اطرافیان میشنوند.
* پهلوان علی میرزای همدانی
پهلوان علي ميرزاي همداني ، پهلوان صاحب بازوبند و ورزشكار عاشق دل در كمند زورخانه و ورزش باستاني و كشتي پهلواني و دلاور زورخانه هاي كولانج و بنه بازار و شيشه گران بود.
پهلوان علي كه پسوند ميرزا را به نامش بعلت سوادي كه داشت افزوده اند در سال 1205 هجري شمسي به روايتي در قريه حصار كه مجاور همدان است يا خود همدان اين شهر دلاورمردان با فتوت و مومنان امين و با كرامتي چون آيت ا... آخوند ملاعلي و آيت ا... شهيد مفتح همداني پاي به عالم هستي نهاد و دوران كودكيش تا آنجا كه نوشته اند بكار زارعت و كشاورزي گذشت و سپس به بازار روي آورد.
علي ميرزا قد و قامتي رشيد و بلند و مردانه ، سينه اي ستبر با پيشاني بلند و محاسني در چهره و اندامي درشت و پرابهت داشت بطوريكه در ميان پهلوانان گود زورخانه آن روزگاران هميشه يک سر و گردن از هم عصران خويش بلندتر مي نمود . ورزش را در زورخانه هاي كولانج بنه بازار ، شيشه گران بهمراه نامداراني چون پهلوان فتحعلي و پهلوان شير علي و پهلوان مفتون و پهلوان عبدالعلي بكتاش شروع كرد .
پهلوان علي ميرزا در روزگار حیاتش با شکست پهلوانان نامی صاحب زنگ شد و در زورخانه هاي ايران احترامات و آيين ويژه پهلوانان زنگي را برايش بجاي مي آوردند .
* خاطراتي از زورمندي پهلوان علی میرزا
حاج آقا جوایجي از پيشكسوتان زورخانه ای همدان از زور بازو و نيرومندي علي ميرزا خاطراتي شيرين نقل كرده اند .
وی مي گويد؛ روزي حريف كشتي علي ميرزا در گود يكي از زورخانه هاي آن زمان براي نجات از بازوان نيرومند پهلوان كه به دور كمرش پيچيده بود به ستون زورخانه مي چسبد و علي ميرزا با فرياد يا علي حريف را با ستون زورخانه بغل گرفته باهم از جا مي كند.
هم چنین از پیشکسوتان زورخانه ای همدان نقل شده است؛ در يكي از شبهاي بسيار سرد و پر برف همدان علي ميرزا كه در خاتمه ورزش از زورخانه به خانه خويش به طرف حصار همدان ميرفته (قريه حصار مجاور و نزديك شهر همدان است ) دو گرگ تنومند و گرسنه بوي حمله مي كنند ، علي ميرزا گردن دو گرگ را در پنجه هاي نيرومند خود گرفته و سرهايشان را چنان بهم مي كوبد كه مغزشان متلاشي مي گردد و صبح روز بعد جسد گرگهاي وحشي تماشاگه مردان و زنان حصار و شهر قرار مي گيرد.
* 95 سال در گود زورخانه
پهلوان علي ميرزا پس از عمري دراز در سال 1310 دارفاني را وداع گفت و او را در گورستان مجاور ارامگاه باباطاهر عارف همداني به خاک سپردند.
اين نامدار در سن تقريبا شصت سالگي پهلوان ايران شد و تا هشتاد سالگي كشتي هم مي گرفت و تا سن 95 سالگي ورزش باستاني را ترک نكرد و بيش از يكصد سال زندگي كرد. او داراي منش هاي پهلواني و فتوت و مروت و شجاعت بود و از آداب جوانمردان برخوردار ، پهلوان هرگز از حقوق و مستمري بازوبند پهلواني كه حق مسلم وي بود استفاده نكرد و در همه عمر از ثمره كار و كوشش خويش امرار معاش كرد.
* حکایت وعده ساخت 16 باب زورخانه!
شنبه 17 بهمن 1388 بود که نورالله هدايتي نايب ریيس وقت فدراسيون پهلوانی و زورخانه ای در مراسم معارفه رییس جدید هیات زورخانه همدان وعده داد: 16 زورخانه با تلاش و حمايت استاندار ورزش دوست در استان همدان ساخته ميشود!
اکنون حکایت ساخت این 16 باب زورخانه در ذهن ورزشکاران این رشته تداعی شده است و خبری از این ساخت و سازها نیست!
* قدمت 300 ساله ورزش زورخانه ای
"عبدالله کاظمی روشن"از پیشکسوتان ورزش باستانی می گوید: ورزش باستانی در همدان بیش از 300 سال قدمت دارد و پهلوان فیله همدانی به لحاظ شخصیت پهلوانی شهره خاص و عام بود. قدیمی ترین زورخانه همدان هم زورخانه سعادت است که در محله پل یخچال همدان بنا شده است.
ورزش زورخانه ای، ورزش ملی، مذهبی و سنتی ایرانیان است و استان همدان به خاطر وجود پهلوانان بزرگی همانند علی میرزای همدانی، احمد کوهکش، فیله همدانی و ... سرآمد است. افزون براین، مرحوم پهلوان سید احمد بطحایی، حاج محمد مسچی و پهلوان قاسم بی نیاز جزو پیشکسوتان ارزنده این رشته به شمار می آیند و پهلوانانی همچون حاج سید حسن حوایجی، حاج حیدر یلفانی، حسین مسچی و حاج محمد برنایی سال ها در گود زورخانه فعالیت داشته اند.
* ورزش زورخانه در مدارس گسترش یابد
این پیشکسوت ورزش زورخانه ای که بیش از 18 سال ریاست این ورزش را برعهده داشته معتقد است که اگر ورزش زورخانه ای به خاطر قدمت و مذهبی بودن آن در مدارس تدریس شود، شاهد گرایش عده زیادی از جوانان به آن و دوری جستن آنان از فساد و تباهی از جمله اعتیاد خواهیم بود.
* حکایت زنگ و ضرب و زورخانه و مرشد
کاظمی روشن چنین حکایت می کند که زرنگ در جایگاه مرشد، زنگ خبر است و تنها برای پهلوانان و پیشکسوتان به صدا در می آید. ضرب نیز وسلیه ای است که ورزشکاران با نوای خوش مرشد و صدای ضرب به حرکات هماهنگ و زیبای خود می پردازند.
وقتی فلسفه وجود "گود"در زورخانه را از این پیشکسوت پرسیدیم، گفت: آنطور که گفته می شود؛ گود زورخانه یادآور قتلگاه حضرت "ابی عبدالله الحسین (ع)"است و از این جهت برای ورزشکاران مکانی مقدس به حساب می آید. درهای کوتاه زورخانه هم علامت فروتنی است، به گونه ای که هر ورزشکار، هنگام ورود سر خود را خم کند. ورزشکار باستای از کبر و غرور گریزان است . این شعار باستانی کاران پیشکسوت است که: "شاه و گدا می آید، جان من پاک بیا، منزل ناپاکان نیست".
کاظمی روشن درباره مرشد که در اصل گرداننده زورخانه است، می گوید: مرشد به کسی می گویند که آوای خوشی دارد و هنگام ورزش، روی "سردم"می نشیند و با آهنگی زیبا و خواندن اشعاری درباره منقبت مولا علی (ع) و ائمه اطهار و سپس شعرهای دیگری در مورد مردی و مردانگی، حاضران گود را برای ورزش آماده می کند.
* فعالیت 16 زورخانه در استان
رییس هیات ورزش پهلوانی و زورخانه ای همدان نیز می گوید: هم اینک 16 زورخانه در سطح استان فعالیت دارند اما این تعداد باید بیشتر شود و نیاز به مساعدت و حمایت های همه جانبه مسوولان داریم.
سرهنگ "مهدی پویا"افزود: این رشته ورزشی در تمامی رده های سنی فعال است و خوشبختانه با تلاش دست اندرکاران ورزش زورخانه ای استان توانسته ایم مقام های متعددی را در رده های مختلف کسب کنیم و جزو برترین های کشور هستیم.
* تاکید مقام معظم رهبری را جامه عمل بپوشانیم
سرهنگ پویا در ادامه می گوید: سال ها از تاکید مقام معظم رهبری مبنی بر اهمیت ورزش زورخانه ای و باستانی و فرهنگ مذهبی عمیق آن می گذرد اما در عمل توجهات کم رنگ است.
نیاز است مسوولان نسبت به این امر مهم توجه کرده و این رشته ورزشی که مروج الگوی رفتار و منش پهلوانی است را مورد حمایت همه جانبه قرار دهند. نباید بگذارند نفس این رشته ورزشی کم رمق شود.
* حاشیه ورزش های میلیاردی را عشق است!
متاسفانه این اندازه که به حاشیه های ورزش های میلیاردی نظیر فوتبال اهمیت داده می شود، ورزش زورخانه ای را نادیده گرفته اند. سکوهای شلوغ و ترویج رفتارهای ناشایست در فوتبال، هزینه های هنگفت و تکرار ناکامی ها و جذاب شدن سوژه های بی اخلاقی در رسانه ها بیشتر از ویژگی های مردی و مردانگی ورزش زورخانه ای برای مسوولان ورزشی و حتی غیر ورزشی اهمیت دارد و کمتر کسی سراغی از پهلوانان این رشته می گیرد.
* گرایش تحصیل کرده ها به ورزش زورخانه ای
جای بسی خوشحالی است که از بدو تاسیس زورخانه پوریای ولی دانشگاه همدان شاهد گرایش انبوه تحصیل کرده ها اعم از اساتید، دکترها، لیسانسه ها و ... به این رشته ورزشی هستیم.قشر زحمت کش بازاری هم در این رشته فعالیت دارند اما جای خالی مسوولان بسیار دیده می شود.
* اندازه پول عینک اسکی هم در زورخانه ها نیست
سرهنگ پویا تاکید می کند: هیچ گاه در این رشته دنبال پول نبوده ایم. اینجا حتی اندازه پول عینک یک اسکی سوار هم نیست. زورخانه ها باید مرمت شوند و زمینه ای را ایجاد کرد تا تمام رده های سنی عاشقانه در افزایش کمی این رشته مشارکت کنند. مسوولان باید قدم بردارند و نگذارند زورخانه های استان از رونق بیفتند. تاکنون تمام برنامه ها براساس تقویم سالیانه را اجرا کرده ایم و قطع به یقین این تلاش همچنان پابرجا خواهد بود.
+++++++++++++
روشنایی پناهگاه یخچال الوند همدان دائمی شد
هگمتانه – سرویس ورزش: رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان گفت: با نصب و راهاندازی سامانه انرژی خورشیدی در پناهگاه یخچال الوند همدان، روشنایی این پناهگاه دائمی شد.
مهدی کرمی با اشاره به اینکه مرتفعترین کتابخانه ایران در ارتفاعات الوند همدان با بهرهگیری از روشنایی انرژی برق خورشیدی در دسترس علاقمندان به کتاب و کتابخوانی قرار گرفته است، افزود: در آستانه فرا رسیدن نخستین سالگرد تاسیس مرتفعترین کتابخانه ایران در دامان کوهستان الوند در یکی از مجهزترین و به روزترین پناهگاههای کوهستانی ایران مجموعه کتابهای موجود در این کتابخانه با موضوعات تاریخی، فرهنگی و علمی همچنان مورد استقبال کوهنوردان علاقمند به کتاب و کتابخوانی قرار میگیرد.
وی تصریح کرد: این مجموعه کتابخانهای به همت هیئت کوهنوردی همدان و تعداد کثیری از کوهنوردان علاقمند در سال 1390 گردآوری و به پناهگاه تازهتأسیس یخچال انتقال یافت و در آن جا در دسترس تمام کوهنوردان و علاقمندانی قرار گرفت.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان اظهار کرد: این طرح برای نخستین بار و به صورت آزمایشی صورت گرفته که مورد استقبال کمنظیر و بسیار دلگرمکننده مشتاقان و علاقمندان با فرهنگ این حوزه قرار گرفته است.
وی با اشاره به ادامه این روند در برنامه توسعه فرهنگی پناهگاههای استان یادآور شد: با حمایت مسئولان و علاقمندان قرار بر این است که ایجاد کتابخانه به طور جد در دیگر پناهگاههای استان نیز دنبال شده به نحوی که در مرحله بعدی پناهگاه میدان میشان واقع در مسیر صعود به قله الوند شاهد تأسیس کتابخانه کوهستانی است.
کرمی با بیان اینکه کوهنوردان با فرهنگ در شبمانیها و اقامتهای خود در محل پناهگاه نشان دادند که از فرهنگ متعالی استفاده میکنند، افزود: نگهداری از کتاب به عنوان امانتی گرانبها مهم است و ما نیز در این باور استوارتر شدیم که با اعتماد به ورزشکاران و در اختیار گذاشتن کتاب برای کوهنوردان میتوان هم در پر کردن اوقات فراغت و هم در راستای بالا بردن اطلاعات و آگاهیهای آنها گام برداریم.
رئیس هیئت کوهنوردی و صعودهای ورزشی استان همدان اظهار کرد: در راستای ایجاد امکانات هر چه بهتر و مطلوبتر هیئت کوهنوردی استان همدان، علاوه بر تأسیس این کتابخانه در پناهگاه یخچال، با همکاری اداره کل تربیت بدنی استان موفق به نصب و راهاندازی سامانه انرژی خورشیدی در پناهگاه یخچال شده است.
وی ابراز داشت: با بهرهگیری از این سامانه از این پس روشنایی پناهگاه به صورت دائمی بوده و انرژی الکتریکی برای هرگونه استفاده کوهنوردان فراهم است به این ترتیب دوستداران کتاب در شبهای اقامت خود میتوانند به راحتی و با بهرهگیری از نور کافی به مطالعه پرداخته و از کتابهای موجود لذت ببرند.
پناهگاه یخچال که در سال 1384 در ارتفاع حدود 3000 هزار متری از رشته کوه الوند و در مسیر صعود قله یخچال صاحب الزمان (عج) افتتاح و بهره برداری شد از نظر سازه، موقعیت، امکانات رفاهی و فرهنگی در وسعتی حدود 250 متر مربع و دارا بودن بالغ بر 400 کتاب، باجه امانات و اشیای گمشده، تجهیزات شبمانی و سامانه روشنایی الکتریکی، یکی از منحصر به فردترین پناهگاههای کشور با چشماندازی زیبا بوده و همه ساله میزبان بسیاری از کوهنوردان کشور در فصول مختلف است.
++++++++++++
فرماندار بهار:
تقویت ورزشهای بومی و روستایی در اولویت باشد
هگمتانه – سرویس ورزش: فرماندار شهرستان بهار گفت: توجه و تقویت ورزشهای بومی و روستایی باید در اولویت کاری قرار گیرد و هیئتهای ورزشی مورد حمایت جدیتر باشند.
نصرتالله گلکارزاده پیش از ظهر امروز در گردهمایی مسئولان هیئات ورزشی شهرستان بهار اظهار داشت: توجه به هیئتهای ورزشی، تجهیز و ایجاد ساختار نرمافزاری، توجه و تقویت ورزشهای بومی و روستایی باید در اولویت کاری و مورد حمایت قرار گیرند.
وی توجه و فعالسازی بخش جوانان، جذب بخش خصوصی و تلاش برای حمایت از تیمهای ورزشی را از دیگر اولویتهایی عنوان کرد که باید مورد توجه باشد و ارتباط و تعامل مسئولان با هیئتهای ورزشی میتواند مشکلات جامعه ورزشی را حل کند.
فرماندار شهرستان بهار گفت: ورزش یکی از اولویتهای مهم جوامع است و جامعهای که به ورزش و فعالیتهای ورزشی بها دهد از سلامتی فیزیکی، روحی و فکری برخوردار خواهد شد.
وی ابراز کرد: امروزه ورزش در زندگی مردم نقش مهمی دارد و میلیونها نفر نیز به آن اشتغال دارند، از این رو توجه به اخلاق ورزش در میان تمام دستاندرکاران ورزش مسئلهای حائز اهمیت است.
گلکارزاده اظهار کرد: نیاز است با مدیریت درست، نظارت مناسب و تعامل بیشتر با هیئتهای ورزشی در راستای توسعه ورزش گام برداریم.
مدیرکل ورزش و جوانان استان همدان گفت: باید به قهرمانان مدالآور و مربیان بها داده شود تا این امر بانی تلاش و کوشش بیشتر ورزشکاران و مربیان استان به منظور ارتقای جایگاه و رتبه ورزش استان شود.
سید عبدی افتخاری اضافه کرد: در سطح استان 47 هیئت ورزشی ویژه آقایان و 43 هیئت ویژه بانوان است و وجود 55 هزار ورزشکار در استان نشانه علاقهمندی و تقاضای زیاد به سمت ورزش است.
وی تصریح کرد: در حال حاضر 80 پروژه با اعتباری بالغ بر 12 میلیارد تومان در سطح استان در حال ساخت است و از ابتدای سال تاکنون 100 میلیون تومان اعتبار به هیئتهای ورزشی استان اختصاص یافته است.
سرپرست اداره ورزش و جوانان شهرستان بهار گفت: در سطح شهرستان بهار 32 هیئت ورزشی فعال است و بیش از 3 هزار و 500 ورزشکار سازمانیافته در سطح شهرستان فعالیت میکنند.
علی حقیقی اضافه کرد: شش پروژه با اعتباری بالغ بر 3 میلیارد و 500 میلیون تومان با پیشرفت فیزیکی 50 درصد در حال ساخت است.
وی در پایان سخنانش ورزش را بستری مناسب برای هدایت و خلاقیت و بروز استعدادهایی در یک جوان دانست و افزود: تحصیل، تهذیب و ورزش سه عامل موفقیت و پیشرفت جوانان است.
++++++++++++
شایستگی حضور در لیگ برتر کشتی را داشتیم
رییس اداره ورزش نهاوند: 600 میلیارد به مجموعه علیمرادیان اختصاص یافت
هگمتانه – سرویس ورزش: رییس اداره ورزش و جوانان نهاوند گفت: شهرستان نهاوند با پتانسیل بالایی که در رشته کشتی دارد، توانایی حضوری مقتدرانه در لیگ را داشت.
"سعید کولیوند"افزود: در لیگ دسته یک و با همکاری ارگانهای مختلف مثل فرمانداری نتیجه خوبی توسط کشتی گیران شهرستان کسب شد و کسب نتیجه، با میزان هزینه ای که در نظر گرفته شده بود، بسیار ارزشمند و قابل تحسین بود.
وی ادامه داد: با این وضعیت و با توجه به تجربه حضور در سه دوره لیگ برتر، اعلام آمادگی کردیم تا امسال در لیگ تیمداری کنیم، اما این امر به اعتبار و بودجه سنگینی نیاز دارد و از دست ما خارج است.
کولیوند اضافه کرد: نهاوند دارای کشتی گیران ارزنده ای چون برادران "کمروند"، "سعید ابراهیمی"و "میثم فیروزآبادی"است که امسال همه اینها در تیم های لیگ برتری هستند و در این عرصه بر روی تشک خواهند رفت، با همین نفرات و جذب دو کشتی گیر خوب و شش دانگ دیگر هم می توانستیم حتی مدعی کسب عنوان در لیگ باشیم.
رییس اداره ورزش و جوانان نهاوند در ادامه با اشاره به وضعیت خوب ورزش نهاوند از ابتدای سال تصریح کرد: امسال در بیشتر رشته های ورزشی، دارای عناوین اول تا سوم استانی بوده ایم، در رشته هایی مانند جودو و دوچرخه سواری هم به مقام های کشوری و بین المللی رسیده ایم.
وی در این باره اذعان کرد: در رشته سنگ نوردی "احمد رضا سلگی"در مسابقات آسیایی که به میزبانی همدان برگزار شد، مقام دوم را از آن خود کرد.
کولیوند با اشاره به وضعیت مجموعه ورزشی علیمرادیان نیز اظهار کرد: با توافقی که به عمل آمد، مقرر شد تا این مجموعه در اختیار وزارت ورزش و جوانان قرار گیرد.
وی در پایان عنوان کرد: در کمیته برنامه ریزی شهرستان، 60 میلیون تومان اعتبار برای تجهیز و تعمیر این مجموعه ورزشی مصوب شد.
++++++++++++
تیرانداز المپیکی همدان به مسابقات آسیایی نمی رود
هگمتانه – سرویس ورزش: مدیر تیم های ملی تیراندازی گفت: مه لقا جامه بزرگ و الهه احمدی به رقابتهای آسیایی اعزام نمیشوند.
نعمتی، درباره اعزام کاروان ایران به مسابقات آسیایی، افزود: به دلیل بحث بودجه قرار شد که کاروان اهداف پروازی هفت نفر باشد که پنج تن ورزشکار و یک مربی و یک سرپرست هستند. این در شرایطی است که پیش از این قصد داشتیم کل تیم اهداف پروازی را به این مسابقات که هشتم آذر در هند برگزار میشود اعزام کنیم.
نعمتی خاطر نشان کرد: همچنین در بخش اهداف ثابت که قرار بود 16 تیم را در ردههای مختلف و به صورت کامل به مسابقات تفنگ بادی چین اعزام کنیم، اما به دلیل مشکلات مالی کاروان ما در این بخش 17 نفر خواهد بود که 14 ورزشکار و سه مربی و سرپرست در این کاروان حضور دارد.
مدیر تیمهای ملی تیراندازی گفت: ورزشکاران که در کاروان اهداف ثابت حضور دارند از رده سنی جوانان و نوجوانان هستند که شانس مدال آوری هم دارند. ایران در رده بزرگسال هیچ تیراندازی را به این رقابتها اعزام نخواهد کرد.
نعمتی در پاسخ به این سوال که آیا تیراندازان المپیکی در مسابقات آسیایی حضور خواهد داشت، گفت: جامه بزرگ و احمدی به این رقابت ها نمی روند.
+++++++++++++++
حمل آبادی دستیار جدید بگوویچ شد
هگمتانه – سرویس ورزش: دستیار جدید وینگو بگوویچ در تمرین روز گذشته پاس به اعضای تیم معرفی شد .
"امین حمل آبادی"که دارای مدرک مربیگری Aآسیا بوده و سابقه مربیگری در تیم های پاس تهران و شیرین فراز کرمانشاه را دارد ، روز گذشته برای تقویت کادر فنی به مجموعه مربیگری پاس اضافه شد .
مراسم معارفه حمل آبادی پیش از آغاز تمرین روز گذشته برگزار و این مربی جوان و خوش فکر به اعضای تیم معرفی شد .
++++++++++
مدیرعامل الوند همدان:
تیم را در نیم فصل لیگ دسته اول فوتبال كشور تقویت می كنیم
هگمتانه – سرویس ورزش: مدیرعامل باشگاه الوند همدان گفت: نقاط ضعف تیم را مورد بررسی و تحلیل قرار داده ایم و قطع به یقین تیم را در نیم فصل رقابت های لیگ دسته اول كشور تقویت می كنیم.
'بهرام یدی'افزود: تیم الوند برای نخستین بار گام به مسابقات لیگ دسته اول فوتبال كشور گذاشته و حضور در جایگاه پنجمی عملكرد مطلوبی به شمار می رود.
وی اضافه كرد: بازیكنان تیم الوند در 9 بازی انجام گرفته خوب ظاهر شده اند هر چند برخی اشتباهات فردی باعث از دست دادن امتیازهای مهم شد اما این وضعیت را برای نیم فصل دوم بهبود می بخشیم.
یدی اظهار داشت: نشست های تخصصی را در خصوص شرایط فنی تیم با حضور مربیان و جمعی از صاحب نظران انجام داده ایم و به طور حتم شرایط امتیازگیری تیم را تقویت می كنیم.
وی، عدم دقت بازیكنان در موقعیت های گلزنی را از مشكلات تیم الوند دانست و گفت: بازیكنان تا محوطه 18 قدم حریفان بازی بسیار روان و تاكتیكی را ارایه می دهند اما در ضربه های نهایی دقت عمل لازم را ندارند.
مدیرعامل الوند همدان خاطرنشان كرد: در بازی هفته گذشته مقابل گل گهر سیرجان كه اولین باخت تیم الوند را رقم زد هم با وجود موقعیت های بسیار نتوانستیم پیروز از میدان خارج شویم و تیم حریف از مجموع چهار موقعیت در حمله توانست به گل برسد.
وی افزود: در دیدارهای آتی بهتر ظاهر خواهیم شد و نمی خواهیم از مدعیان قهرمانی عقب بمانیم.
تیم فوتبال الوند همدان هم اینك با 16 امتیاز در رتبه پنجم گروه الف لیگ دسته اول فوتبال كشور قرار دارد.
الوندی ها پنجشنبه هفته جاری در چارچوب هفته دهم رقابت های لیگ دسته یك فوتبال كشور میزبان تیم استقلال اهواز هستند كه هم اكنون در رتبه سیزدهم جدول چهارده تیمی قرار دارد.
+++++++++
نایب رییس دو ومیدانی همدان:
نبود پیست اختصاصی دغدغه اصلی بانوان دونده است
هگمتانه – سرویس ورزش:نایب رییس هیات دو ومیدانی همدان گفت: نبود پیست اختصاصی دغدغه اصلی بانوان دونده همدانی است.
"لیلا مرادی عاشور"افزود: بانوان دو ومیدانی همدان در پیست تارتان ورزشگاه شهدای قدس تمرین می کنند که به دلیل محدودیت زمانی و نبود مکانی دیگر نمی توانیم شرایط ایده آل در برنامه تمرینی داشته باشیم.
وی اظهار داشت: با این حال در چند سال اخیر در مسابقات دو ومیدانی پیست پیشرفت بسیار خوبی داشته ایم و توانسته ایم دو عنوان چهار تیمی را کسب کنیم.
وی افزود: هم اینک اغلب دونده هایی که در طرح استعدادیابی شناسایی می شوند، مبتدی بوده و برای تمرین باید از مناطق مختلف به ورزشگاه شهدای قدس بروند و به همین دلیل جای تمرینی بیشتری را نیاز داریم.
مرادی عاشور، ساخت سالن مخصوص دو ومیدانی را از مهمترین آرزوهای دونده گان همدانی دانست و افزود: ساخت سالن دو ومیدانی می تواند بسیاری از مشکلات تمرینی و مسابقه را برطرف کند.
وی با تاکید بر همکاری مناسب آموزش و پرورش با هیات دو ومیدانی در شناسایی استعدادهای این رشته، بیان داشت: به تمامی مدارس سرکشی داشته ایم و استعدادهای خوبی را کشف و دعوت به حضور در تمرینات تخصصی در رشته های مختلف دو ومیدانی کرده ایم.
وی افزود: هیات دو ومیدانی نیز تمام ابزار و امکانات موجود را برای موفقیت بانوان دونده در اختیار گذاشته است و قطع به یقین این حمایت ها باعث دلگرمی قهرمانان این رشته ورزشی است.
+++++++++++
همدان در جشنواره ملی فرهنگی ورزشی حرکت و برکتپنجم شد
هگمتانه – سرویس ورزش: مدیر روابط عمومی اداره کل ورزش و جوانان همدان گفت: تیم همدان درنخستین جشنواره ملی فرهنگی ورزشی حرکت و برکتویژه بانوان در جایگاه پنجم ایستاد.
حمدالله چاروسایی افزود: نخستین جشنواره ملی فرهنگی ورزشی ˈحرکت وبرکتˈ ویژه بانوان با هدف احیای ورزش های سنتی و به نمایش درآوردن فرهنگ های مختلف ایرانی به مدت یکروز با حضور نایب رییس فدراسیون ورزش های بومی و محلی کشور به میزبانی استان اصفهان برگزار شد.
وی اضافه کرد: 30 تیم از 28 استان کشور روز گذشته در کاروانسرای تاریخی عباسی ˈمورچه خورتˈ از توابع شاهین شهر اصفهان به رقابت پرداختند .
چاروسایی اظهار داشت: در بخش حرکت که شامل اجرای ورزش های سنتی و بازی های بومی محلی استان ها بود تیم استان مازندران اول شد و استان های گیلان، لرستان و اصفهان (ب) به ترتیب مقام های دوم تا چهارم را کسب کردند و تیم همدان نیز در جایگاه پنجم ایستاد.
وی بیان داشت: همچنین در بخش برکت که به پخت نان های محلی اختصاص داشت، استان همدان عنوانی کسب نکرد و مقام های اول تا سوم به ترتیب به استان های اصفهان (الف)، آذربایجان غربی و هرمزگان رسید.
++++++++++++
استقبال صدهزار نفری از حریفی که همیشه "بازنده"بوده است
ازبکستان بلیت تهران-ریو را صادر میکند؟
هگمتانه – سرویس ورزش: تیم ملی فوتبال ایران در پنجمین دیدار خود در انتخابی جام جهانی برزیل به مصاف تیمی میرود که تاکنون برابرش شکست نخورده است.
تیم ملی فوتبال ایران در راه صعود به جام جهانی 2014 برزیل، چهارشنبه، 24 آبان در تهران به دیدار ازبکستان میرود. با توجه به نتایج تیم ملی در بازیهای گذشته در این رقابتها، دیدار با ازبکستان میتواند کلید راه یابی ایران به جام جهانی فوتبال باشد.
ایران از چهار بازی گذشتهاش در رقابتهای انتخابی جام جهانی تاکنون 7 امتیاز کسب کرده تا به همراه کره جنوبی که با همین تعداد امتیاز در صدر گروه است، از شانس بسیار زیادی برای صعود به جام جهانی برخوردار باشد. اگر تیم ملی ایران بتواند برابر ازبکستان در خانه پیروز شود بدون هیچ شک و تردیدی می توان گفت که 90 درصد مسیر جام جهانی را طی کرده است. در نقطه مقابل، شکست احتمالی برابر ازبکها، امید ایران را برای راهیابی مستقیم به جام جهانی کم خواهد کرد.
نکته حائز اهمیت در این بازی انگیزه بسیار بالای حریف تیم ملی است. ازبکها از چهار دیدار قبلی خود تنها موفق به کسب 5 امتیاز شدهاند و اگر در پنجمین دیدار خود هم برابر ایران شکست بخورند دیگر امید چندانی برای رسیدن به برزیل نخواهند داشت بنابراین حریف روز چهارشنبه ایران تنها با هدف کسب امتیاز به تهران میآید و یقینا این امر تاثیر به سزایی در سبک بازی این تیم فیزیکی و سختکوش خواهد داشت.
در این جا بد نیست اشاره ای به بازی رفت دو تیم در چارچوب همین رقابتها اشاره کوتاهی کنیم؛ ایران و ازبکستان در آخرین مرحله از مراحل انتخابی جام جهانی 2014، در نخستین دیدار خود برابر یکدیگر قرار گرفتند. در آن دیدار که در تاشکند برگزار شد، تیم ملی ایران توانست با تک گل ثانیههای آخر خلعتبری حریفش را شکست دهد. این پیروزی در حالی به دست آمد که بنا بر تحلیل اکثر کارشناسان فوتبال، ازبکستان بازی به مراتب بهتری را برابر ملی پوشان ایرانی به نمایش گذاشت.آنها حتی در چند صحنه بسیار خطرناک ظاهر شدند و توپ را به دیرک دروازه ایران کوبیدند.
ازبکها در آن دیدار که با نتیجه یک بر صفر به سود ایران خاتمه یافت، گل هم زدند! گل صحیح ازبکها با خوش شانسی ایران از سوی داور نادیده گرفته شد تا برای یک بار هم که شده، "ناداوری"به سود ایران رقم بخورد. تمام این اتفاقات در حالی رخ داد که ازبکستان از حضور پنج بازیکن اصلی و تاثیرگذارش محروم بود؛ بازیکنانی که این بار در تهران، در ترکیب تیم ملی کشورشان قطعا به میدان خواهند رفت.
از سوی دیگر تیم ملی ایران در چهار دیدار دور رفت خود با شانس و اقبال زیادی رو به رو شده است. مهم ترین اتفاق از این دست همانی بود که در بالا اشاره شد اما تیم ملی در برابر کره جنوبی هم از اقبال بلندی برخوردار بود. دیرک دروازه ما در ورزشگاه آزادی و در برابر کرهایها سه بار لرزید اما قفل دروازه باز نشد تا سه امتیاز شیرین در کارنامه تیم ملی نقش ببندد. همین سه امتیاز اکنون برگ برنده ایران برابر ازبکهاست.
ایران پس از پیروزی تاریخی اش برابر کره جنوبی در تهران، این بار با انگیزه و روحیه بسیار بالاتری نسبت به بازی رفت به مصاف ازبکستان میرود. برای ملی پوشان ایرانی، بازی کردن در حضور 100 هزار تماشاگر، آن هم در حالی که یک ماه قبل برابر همین تعداد تماشاگر، کره جنوبی را شکست داده اند و همین هفته پیش، در حضور اندکی تماشاگر ولی در ورزشگاه آزادی تاجیکستان را با شش گل بدرقه کرده اند، لطف دیگری دارد.
البته از ذکر این نکته هم نباید غافل بود که شاید ناکامی تیم ملی جوانان ایران در راه رسیدن به جام جهانی و شکست تلخ و ناباورانه تیم ملی فوتسال برابر کلمبیا و ناکام ماندن در رسیدن به مرحله یک چهارم نهایی جام جهانی این رشته، بار دیگر هواداران فوتبال را از این رشته پرطرفدار ناامید کرده باشد، اما نکته این جاست که تیم ملی فوتبال ایران امید زیادی برای رسیدن به جام جهانی دارد و برای نیل به این هدف، به حمایت 100 هزار نفری نیاز مبرمی دارد.
* تاریخچه بازی های دو تیم
ایران و ازبکستان تاکنون چهار مرتبه با یکدیگر دیدار کردهاند که از این تعداد، سهم ایران سه پیروزی است و یک دیدار هم با تساوی به پایان رسیده است. بهترین نتیجه ایران برابر حریف ازبکش به سال 1998 بازمیگردد. در آن دیدار که در بانکوک انجام شد، تیم ملی ایران توانست با 4 گل حریف را شکست دهد. ایران این بار باید به مصاف حریفی برود که تاکنون طعم تلخ شکست را برابرش تجربه نکرده است. ایران تاکنون 7 بار دروازه ازبکستان را باز کرده است و در مقبال ازبکها تنها یک بار موفق شدهاند برابر ایران به گل برسند.
دیدار تیم های ملی ایران و ازبکستان، فردا چهارشنبه، 24 آبان ماه، ساعت 20 در ورزشگاه آزادی برگزار میشود. ایران هم اکنون با 7 امتیاز در رده دوم گروه خود قرار دارد و ازبکستان با 5 امتیاز سایه به سایه در تعقیب اوست. در دیگر دیدار این گروه هم در همین روز و همین ساعت، قطر و لبنان به مصاف هم می روند. کره جنوبی در این روز با قرعه استراحت رو به رو است.
+++++++++++++++
رییس هیات قایقرانی استان همدان:
آروز حکیمی می تواند از امیدهای کسب مدال در المپیک 2016 باشد
هگمتانه – سرویس ورزش: رییس هیات قایقرانی استان همدان گفت: "آرزو حکیمی"ورزشکار شایسته استان که با 17 سال سن در المپیک لندن حاضر شد و می تواند با تجربه اندوزی در المپیک آینده، امید کسب مدال باشد.
"محمد ضروری"افزود: در لندن اولین بار بود که یک بانوی ایرانی در رشته قایقرانی به آب زد و این می تواند سرآغاز فصل جدیدی در این رشته ورزشی باشد، حکیمی تنها 17 سال سن دارد و المپیک بعد می تواند اوج موفقیت وی باشد، چراکه یک ورزشکار در سن 20 تا 25 سالگی در اوج است و می تواند با قوای جسمی خوب خود به موفقیت فکر کند.
وی ادامه داد: خوشبختانه خانواده حکیمی حمایت های بسیار خوبی از وی انجام می دهند و خود او هم بسیار مصمم و دور از حاشیه است، این روزها حکیمی در تهران و در اردوی تیم ملی به سر می برد و آن طور که از خبرها شنیده ام، او آماده و قبراق است.
ضروری اضافه کرد: در حال حاضر بین 90 تا 100 ورزشکار در رشته قایقرانی و در رشته های کایاک، کاناپولو و رویینگ در استان در حال کار کردن هستد که البته این تعداد متغیر است.
رییس هیات قایقرانی استان در این باره تصریح کرد: در رشته کاناپولو ورزشکاران در استخر کوثر و در رشته های کایاک و رویینگ ورزشکاران در دریاچه آبشینه تمرین می کنند.
وی در ادامه درباره وضعیت هیات قایقرانی هم اذعان کرد: وضعیت هیات متاثر از شرایط اقتصادی بوده و علی رغم حمایت های اداره ورزش و جوانان، مشکل مالی در این هیات وجود دارد.
وی با اشاره به اینکه در ارزیابی سالیانه فدراسیون قایقرانی، هیات همدان در رده هشتم قرار گرفت، عنوان کرد: از چهار سال پیش اتفاقات خوبی در هیات رخ داد و رابطه با فدراسیون هم بالا گرفت و نتیجه هم حضور حکیمی در المپیک لندن شد.
ضروری که نزدیک به چهار سال است ریاست هیات قایقرانی همدان را بر عهده دارد، اذعان کرد: انتخابات مجمع هیات سال آینده برگزار خواهد شد و من هم احساس می کنم باید اندیشه ای نو و جوان در راس هیات قرار بگیرد، هرچند همه چیز به شرایط بستگی دارد و شاید هم کاندید شوم.
وی در پایان اظهار کرد: قایقرانی همدان در مسیر پیشرفت است و اگر احساس کنم می توانم در این راه کمک کنم، از هیچ تلاشی دریغ نخواهم کرد.